Sök
 
Foto: Björn Sandberg
Allsvenskan Herr

Lerumtränarens starka reaktioner på vår tippning

Anton Olofsson var mycket kritisk till att Lerum tippades sist i Allsvenskan södra så vi tog ett snack med honom för att stämma av läget inför säsongen.

Igår tippade Innebandymagazinet hur Allsvenskan Södra kommer att sluta utefter hur trupperna såg ut i dagsläget. På sista plats tippades Lerum med motiveringen:

Enligt tränare Olofsson så har Lerum som mål att klara kontraktet i första hand men att även ta sikte på topp fem. Kanske säsongens mest orealistiska målsättning då man kommer sluta sist i serien och åka ut med buller och bång. När man var uppe senast för två år sedan tog man bara 15 poäng och sedan dess har man tappat flera nyckelspelare och truppen man ställer på banan i dagsläget är lovande, men bara för framtiden och inte här och nu. Dessutom har lagets två största talanger dubbellicens med Mullsjö och oklart hur mycket det kommer spela här.

Denna tippning väckte ilska hos tränare Olofsson som gick ut på Twitter och vädrade sina åsikter och han skrev bland annat så här:

Om vi kommer sist i allsvenskan så ska jag åka Vasaloppet, köra Ironman, springa Stockholm marathon och Göteborgsvarvet år 2022. Om vi slutar topp 5 gör Christian det istället?

Vi tog kontakt med Olofsson och hörde efter vad det var med tippningen som han tyckte var fel.

- Nej, men det är väl hela artikeln i sig som jag tycker är amatörmässig, att uttala sig så "grovt" om något man uppenbarligen har noll koll på tycker jag inte är professionellt gjort av ett företag som jobbar med att skriva om innebandy. Jag är helt övertygad om att vi kommer sluta på övre halvan, säger Olofsson till Innebandymagazinet.

Sedan Lerum var uppe senast i Allsvenskan har man tappat Eric Pajnert, Anton Sjölund Jurado, Victor Eriksson Elfsberg, Anton Rieden, Mattias Lundberg, Anton Olofsson för att nämna några. Lägg sedan till att man efter årets säsong tappat tre spelare till seriekonkurrenten Lindås Rasta där klubbikonen Pontus Persson är extra tungt tapp. Men trots alla spelare som har lämnat och att man bara ersatt dem med talanger från egna leden så tycker Olofsson att årets trupp är den bästa Lerum ställt på en innebandyplan.

- Vi har den starkaste truppen FBC Lerums herrar någonsin haft och det med hästlängder dessutom. Det är skillnad på Herr1an och allsvenskan, absolut men de fakto att vi totalt krossade division 1 trots alla skador under säsongen som var, det bör ju göra att vi står oss iallafall hyggligt i allsvenskan bland bottenlagen om vi bara kan hålla samma standard som föregående år. Sen att två tredjedelar av laget fyllt 18 år från föregående säsong borde ju rimligtvis ses som positivt också, jag tror inte dem pikade i sin karriär redan förra säsongen.

Lerumstränaren har svårt för alla som dömer ut ett lag bara för att de har ett ungt lag på pappret. Fakta är ju att Lerum hade Sveriges bästa P16-lag då de vann Innebandyfesten för två år sedan och det är de spelarna som nu börjar ta för sig i A-laget på riktigt. 

- Vi har det här klassiska, "ni satsar ungt", "ni har bara massa juniorer", jag visste inte att åldern avgjorde hur bra innebandyspelare man är? eller får man 1 plusmål per år, i så fall har jag missat det. Jag trodde man visade på plan och inte på legget hur bra innebandyspelare man är. Nästan samtliga "juniorer" sitter dessutom på 2-års erfarenhet av seniorspel i ryggen inför kommande säsong.

De flesta tongivande spelarna finns kvar i laget och man kan även stoltsera med seriens bästa målvaktsstab, menar Olofsson på.

- Vi har behållit Fredrik Bäckman som vann poängligan och han känns kraftigt på uppgång på allvar, Martin Roos kommer från sin bästa säsong någonsin och lägg därtill vårt målvaktspar i Viktor Wedlin och Robin Pagoldh, finns det ett bättre målvaktspar i hela allsvenskan?

Hittills har ni bara fyllt på med egna juniorer och värvat in en talang i Tim Sanholm från Göteborg som debuterade i Herr2an senast. Har ni några flera nyförvärv på gång in?

- Det finns ingen anledning för oss att värva hit annat än riktig spets eller någon saknad kompetens, vi har säkert 8-10 killar som är högaktuella för U19-VM om ett år, klart vi fortsätter satsa på dem och då förstår man ju själv att om vi ska värva hit en spelare att det måste verkligen vara något utöver en vanlig "allsvensk breddspelare" såvida det inte är en unik spelartyp vi vill ha in.

Lerum har som bekant startat ett samarbete med SSL-laget Mullsjö där några av de duktiga talangerna ska få träna med laget och visa upp vad de går för.

- Prio ett för Noah, Joel och Oscar är våran verksamhet, de kommer träna en gång i månaden med Mullsjö och eventuellt spela någon match om det inte går ut över vår verksamhet. Men prion är helt hos oss.

Video: Kolla in hur det gick till när Lerums P16-lag tog SM-guld

Olofsson är väldigt nöjd med truppen han förfogar över och han vill redan nu höja en varningens finger för en väldigt speciell spelare som han är övertygad om att han kommer ta Allsvenskan med storm.

- Jag tycker att vår trupp känns klart starkare än inför föregående säsong, återigen så behöver vi inte värva massa spelare utan det viktiga för oss har vart att få behålla stommen och det har vi gjort. Spelarna som lämnat lämnar mänskliga hål efter sig helt klart men innebandymässigt så blir det inga hål på det viset även om vi kommer sakna personerna. Pontus är ju faktiskt den ende av de tre som var helt ordinarie hela säsongen som var.

- Nu får vi ju äntligen också släppa loss Victor Johansson i A-laget då han äntligen fått sin A-licens till kommande säsong, ni som vet ni vet, ni som inte vet, ni vet snart.

Du nämnde att det enda ni skulle värva var någon unik spelartyp, har ni någon sådan på radarn?

- Vi har fortfarande några dialoger igång som hänger på skola och jobb, eventuellt kan det bli något/några namn till men vi är annars rätt nöjda som sagt, det viktiga var att få behålla de spelarna vi har kvar.

Du utmanade mig på Twitter med en massa konditionslopp, jag är beredd på att anta utmaningen att springa Göteborgsvarvet i en Lerumströja om ni lyckas komma topp 5 och om ni inte gör det ska jag heja på dig när du springer det.

- Deal alla dagar i veckan, det var lite fegt att du inte nappade på alla fyra loppen då du ändå uttalade våran underlägsenhet så grovt.

Även förra säsongen så reagerade laget som blev tippade sist i vår första tippning av serien. Men Djurgården valde en annan approach och kopierade upp tippningen och hade den i omklädningsrummet som tändvätska under seriens gång. Läs mer om det här.

Men innan vi släpper iväg Olofsson till att förberedda sina mannar på det som komma skall så får han chansen att bevisa att har bättre koll på södra Allsvenskan än vi genom att själv tippa hur serien kommer att sluta.

1. Karlstad
2. Warberg
3. Lerum
4. Nykvarn
----------
5. Malmö
6. Lindås Rasta
7. Åstorp/Kvidinge
8. Örebro
9. Lagan IBK
____________
10. Lillån
11. Åby
12. Onyx

 
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus.
Genom att klicka på knappen nedan så kommer din återstående prenumerationstid på Innebandymagazinet ändras till ett konto på Everysport Plus. Vänligen notera att prenumerationstiden skiljer sig åt då priset är annorlunda.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Innebandymagazinet.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt). Vänligen gå in på mina sidor för att se hur lång tid du har innestående på din prenumeration.

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten