Innebandypensionärer
Foto: Per Wiklund/Calle Ström

Louise Wickström om livet som innebandypensionär

ANNONS

Vi har pratat med en av de största profilerna som lade klubban på hyllan inför den nyss avslutade säsongen.

Varje säsong blir Superligan flera profiler fattigare, förra säsongen valde ett helt gäng med stjärnor och profiler att tacka för sig. Innebandymagazinet rankade de 15 största profilerna som lämnade Superligan i en artikel. En av de största stjärnorna som slutade förra säsongen efter 8 säsonger i Superligan med Djurgården, Täby och Mora, 2 VM-guld och ett SM-guld var Louise Wickström.

Totalt spelade Wickström 192 matcher i SSL och gjorde 290 poäng fördelat på 178 mål och 112 assist. I den blågula tröjan blev det 30 framträdanden och lika många poäng fördelat på 19 mål och 11 assist. Men efter 15 säsonger i innebandyns tjänst valde Wickström att lägga klubban på hyllan efter finalförlusten i Globen mot sina gamla lagkompisar i Täby.

- Det har faktiskt varit helt underbart att inte spela denna säsongen så jag måste säga att mitt första år som innebandypensionär har varit kanon, säger Wickström till Innebandymagazinet.

Vad har du saknat mest då och vad har du inte saknat alls under året?

- Det man saknar mest är väl att tävla och spela matcher som gäller och såklart att umgås med alla fantastiska människor hela tiden. Det jag absolut inte saknar är träningarna och fystester och försäsong.

På planen var Wickström som en pansarvagn som inte hade någon broms och hon gav minst 100% i varje duell ute på banan. En spelstil som hon nu får betala priset för. En vecka efter SM-finalen så låg hon på operationsbordet och hon är inte fullt återställd än.

- Jag hade trasigt brosk och två ledband som var av i foten så jag inväntar min tredje operation nu efter sommaren för att allt ska bli helt igen. Många stukningar och hård satsning gör väl att det slits tänker jag.

Har du haft några planer på att göra comeback igen på innebandyplanen? 

- Eftersom jag inte är hel från min operation än så finns det inga planer alls på att börja spela igen, jag trivs bra på sidan av.

Hur mycket har du följt innebandyn under året och vilka tror du har störst chans att knipa guldet kommande säsong?

- Jag har knappt följt innebandyn alls så jag har inte en susning om vad som händer eller vilka som vinner. Å andra sidan hade jag ingen koll när jag spelade heller knappt, skratt.