Ett år till
Samuelsson har efterfrågat en generationsväxling i Storvreta – där spelar Hampus Ahrén en viktig roll. Stortalangen gjorde 28 poäng på sina 31 matcher under sin debutsäsong i SSL.
Foto: Adam Troy

Mattias Samuelsson: "Behövde hända något med vår trupp"

Idag stod det klart att Sveriges meste landslagsman, Mattias Samuelsson, fortsätter ytterligare ett år i Storvreta – men det mesta talar för att den här säsongen blir den sista på elitnivå för lagkaptenen.

Mattias Samuelsson kom till Storvreta säsongen 2005/06 och har sedan dess hunnit med att vinna sex SM-guld med klubben. Få spelare har bidragit lika mycket till "Vretas" storhetstid som den nu 36-årige backen har gjort, och nu får han chansen att jaga ett sjunde SM-guld.

- Det är inte konstigare än att jag känner att jag vill, säger han om sitt beslut att fortsätta spela till Innebandymagazinet.

- Jag vill spela mer och känner att jag har kraft och ork att göra det, plus att min familj tycker att jag ska köra samt en arbetsgivare som hjälper mig att satsa. 

Skulle Uppsala-laget ta det där sjunde guldet nästa vår så hade det förmodligen varit det sista för Samuelsson – för enligt honom själv tyder mycket på att det här blir sista säsongen på en innebandyplan.

- Planen är att det här blir sista

LÄS VIDARE MED PLUS
Innebandymagazinet Plus
89 kr / mån
Tillgång till allt material på Innebandymagazinet.se
Betalas månadsvis utan bindningstid
Förnyas automatiskt
Innebandymagazinet Plus
799 kr / år
Tillgång till allt material på Innebandymagazinet.se
Förnyas automatiskt