#ibsilly
Foto: Patrik Palm

Allsvenskt lag värvar 2 SSL-spelare

ANNONS

Hovslätt har gjort en bra silly season så här långt och av fyra nyförvärv har tre spelat i SSL den senaste säsongen.

Det är inte bara negativa effekter som Covid-19 haft för innebandylag runt om i Sverige. För det mesta har det varit svarta rubriker med lag som drabbats negativt av att säsongen fick ett abrupt slut. Men det finns som bekant två sidor av ett mynt och Hovslätt IK var ett av lagen som fick något positivt med sig av att säsongen avslutades i förtid. Jönköpingslaget slutade nämligen sjua i den södra allsvenskan och skulle fått kvala sig kvar. Men i och med att allt kvalspel ställdes in fick de spela kvar i den näst högsta serien kommande säsong.

Att vara nära att åka ur var nog en obehaglig upplevelse med tanke på att de under silly season har rustat upp laget rejält till kommande säsong. Det blev tidigt klart att man värvat in Sofie Claesson från SSL och Jönköping samt att man fått tillbaka poängspelaren Sophie Randau. Under helgen så har man även passat på att värva in två spelare till från SSL och Jönköping. Det är två backar vid namn Viktoria Hornbrink och Lisa Karlsson.

Hornbrink har spelat de sex senaste säsongerna med Jönköping varav fem av dem i Superligan. Den senaste säsongen blev det ett assist på 24 matcher.

- Jag har höga förväntningar på säsongen och det är en go trupp. Vi tränar ju i en stor grupp med division 1 och JAS spelarna nu på försäsongen så det är en massa olika roller och det är kul att bygga laget! Sen känns det bra med tränarna Henke, Max och Frida som har olika styrkor och jobbar bra ihop, säger Hornbrink till lagets hemsida.

Karlsson har spelat de fem senaste säsongerna i Jönköping varav fyra säsonger i SSL. Den senaste säsongen blev det dock inga poäng på de 18 matcherna som hon var med på.

- Jag är lite överraskad av allt hittills och tror att vi kommer att ta oss högt upp i serien. Det finns det verkligen material för i en bra trupp med många duktiga spelare. Riktigt kul med engagemanget i laget, säger Karlsson till laget hemsida.

När Innebandymagazinets damexpert tippade den södra Allsvenskan för några veckor sedan placerade han Hovslätt på en femte plats. Men efter dessa värvningar bör nog laget kunna klättra någon placering högre upp. 




Den här artikeln handlar om: