#ibsilly
Foto: Marcus Erdeös

4 nya spelare till FBC Lerum

ANNONS

Allsvenska nykomlingen förstärker truppen inför kommande säsong och man plockar in två svenska mästare från de egna leden.

FBC Lerum drog fram som en slåttermaskin i Herr1an Västra den nyss avslutade säsongen. Efter förlust i premiäromgången tog laget 21 raka vinster och vann serien med hela 20 poäng före tvåan Skoghalls IBK. Eftersom kvalspelet blev inställt på grund av Covid-19 så blev Lerums sejour i Herr1an bara ettårig och till kommande säsong är man tillbaka i Allsvenskan igen.

Inför återkomsten till allsvenskan har man tappat tre nyckelspelare till seriekonkurrenten Lindås Rasta i Tim Svan, Pontus Persson och Erik Ström. På pluskontot återfinns bara en ung talang född 2003 i Tim Sandblom som spelade i Herr2an med IBK Göteborg senast. Men i helgen förstärkte man truppen med fyra spelare från de egna leden i Gustav Bolander, Jesper Hallqvist, Ludvig Gustafsson och Oscar Ahlsén där de två förstnämnda var med och tog SM-guld med Lerums P16-lag för två säsonger sedan och utav de fyra är det bara Oscar som inte fått känna på spel med A-laget tidigare.

- Bolander är en stor och stark högerfattad back, otrolig laglojal jobbar hårt och sätter alltid laget först. Stark defensivt men även bra i offensiv zon med sin rightfattning. ”Bolle” sitter på ett bra skott som vi ska försöka använda oftare än tidigare, säger huvudtränare Anton Olofsson till lagets hemsida och fortsätter beskriva de andra tre spelarna:

- Jesper Hallqvist är en offensiv pjäs och virvelvind som har näsa för poäng. Fart, fläkt och finess sammanfattar väl denna mannen otroligt bra, fina handleder och han kan hitta på precis vad som helst framåt med bollen, kommer ge många motståndarbackar gråa hår.

- Gustafsson är en otroligt smart spelare som är skicklig på att neutralisera motståndarna. Blir bättre och bättre i offensiven hela tiden vilket gör honom till en bra tvåvägsspelare, han kan också spela på alla positioner framåt vilket är viktigt i ett lag. Blir spännande att följa under kommande säsong.

- Det ska bli kul att se Oscar fullt ut i A-laget kommande säsong, jag tror att han kommer få sitt stora genombrott i år. Han har otroligt bra blick för spelet såväl offensivt som defensivt kombinerat med en fin teknik. Jag tror han kommer vara ett av hela seriens utropstecken när den väl summeras.

Även om Lerum hittills har gått minus hittills under silly season så är förväntningarna högt ställda kommande säsong.

- Vi är i allsvenskan för att tävla på riktigt denna gången, målsättningen är som alltid att säkra nytt kontrakt så fort som möjligt och sen siktar vi mot en topp 5 placering, sen får vi se vart vi landar och vad det innebär i slutändan när serien är färdigspelad men vi är i Allsvenskan med ambitionen att vinna varje match.

Video: Se hur det gick till när Lerum tog SM-guld med P16