#ibsilly
Foto: Magnus C Lydahl

3 nya spelare och en förlängning för Visby

ANNONS

Under midsommarhelgen presenterade Visby IBK #ibsilly-nyheter på löpande band.

SSL-degraderade Visby IBK har sedan uttåget från högsta ligan blivit av med den ena efter den andra nyckelspelaren samtidigt som nyförvärven lyst med sin frånvaro. Men i förra veckan smällde det till och gotlänningarna presenterade 5 nya spelare. Först ut var Axel Wallgren, som ansluter från högstaligan i Norge. Andra nyförvärvet var Anton Thulin, som flyttades upp från U-laget.

Under midsommarhelgen så presenterade Visby ytterligare tre nyförvärv och en förlängning. Nyckelspelaren Heikki Hirvisuo är klar för sin tredje säsong i Visby.

- Heikki har tagit stora kliv varje säsong som han spelat med oss, tar han samma kliv nästa år som året innan kommer han vara en av seriens bästa backar, säger sportchef Joakim Bandholtz i ett pressmeddelande.

Helgens första nyförvärv var Simon Schmidt som är tillbaka efter ett uppehåll. 26-åringfen spelade med gotlänningarna mellan 2013-2017.

- Kul att Simon gör en nysatsning! Jag har höga förväntningar och Simons spetsegenskaper ska vi utnyttja. Det är en fantastisk spelare som är mer motiverad än någonsin, säger huvudtränare Christoffer Lindberg.

Helgens andra nyförvärv var en till uppflyttning från U-laget och det är 02-födde målvakten Isak Edfeldt som ska konkurrera med Rasmus Ekström om förstaspaden.

- En reflexsnabb målvakt som har skolats bra under ungdoms och juniortiden. Isak kommer kunna lära sig mycket av Rasmus för att i framtiden kunna konkurrera om en startplats, säger Lindberg.

Helgens sista nyförvärv var ytterligare en återvändare. 24-årige Linus Andersson gjorde 3 assist på 6 kvalmatcher upp till SSL men när Visby blev klara för sin historiska första säsong i Superligan så valde Andersson att flytta tillbaka till Umeå och spela i Herr1an med Gimonäs. Men till kommande säsong är backen tillbaka på ön.

Video: Höjdpunkter från Visbys historiska säsong


Den här artikeln handlar om: