#ibsilly
Burman är redan van vid heta derbymatcher mot Storvreta – nu väntar ytterligare tuffa fighter mot Uppsalaget då han gått till rivalen Falun.
Foto: Adam Troy

Därför valde backen svenska mästarna

ANNONS

Tidigare i våras stod det klart att Patrik Burman lämnade Sirius för topplaget Falun – här förklarar han tankarna bakom beslutet.

Backen Patrik Burman anslöt till Uppsalaklubben Sirius inför säsongen 17/18 då han lämnade RIG Umeå efter tre års studier där. Totalt blev det tre år i Sirius och 87 SSL_matcher i den blåsvarta tröjan innan det efter säsongen 19/20 blev klart att Burman byter Uppsala mot Falun. Och för Innebandymagzinet berättar 21-åringen om valet att ansluta till svenska mästarna Falun. 

- Det stämmer bra, Falun tog kontakt tidigt och visade sitt intresse och vi höll en ständig dialog hela vägen till att jag åkte upp och besökte dem och fick bra intryck från första stund, och det kändes som rätt val i min vidare utveckling som innebandyspelare, säger Patrik Burman till Innebandymagazinet.  

Till Innebandymagzinet medger Burman också att jakten på ett SM-guld är något som motiverar honom, och förväntningarna på nästa säsong är höga. 

- Mina förväntningar är höga, jag ser framemot att få träffa grabbarna i laget och börja livet i Falun och komma in i den vardagen, sen innebandymässigt ska det bli kul att få träna och tävla med toppen i Sverige. Det kommer bli lärorikt och kul! 

Hur tror du att det går för din gamla klubb, Sirius? 

- Det kommer säkert gå bra, Sirius har väldigt bra förutsättningar med IFU arena och muskelcentrum osv, så jag önskar dem all lycka till. 

Till nästa säsong så ska Falun återigen försvara ett SM-guld när resten av serien sätter av i jakt på mästarna, och hos Burman finns det ingen tvekan om vart målsättningen ligger för säsongen 20/21.

- Vi ska försvara guldet!