U19-VM
Foto: Per Wiklund
Internationellt

U19-VM kommer inte att spelas 2020

ANNONS

Igår tog Internationella Innebandyförbundet beslut om att inte genomför U19-VM för damer under 2020.

Internationella Innebandyförbundet (IFF) hade igår styrelsemöte där man diskuterade den nuvarande Covid-19 situationen. Man beslutade att skjuta upp damernas U19-världsmästerskap ytterligare en gång. Från början var det tänkt att det skulle spelas i maj men sköts sedan upp till den 2-6 september. Nytt datum blir nu istället den 5-9 maj 2021.

– Ett tryggt och säkert arrangemang är i dessa tider en prioriterad fråga. Beslutet är bra och för alla nationers bästa så att så många som möjligt ska kunna delta, säger Svenska Innebandyförbundets generalsekreterare Mikael Ahlerup i ett pressmeddelande.

U19-mästerskapet ska för första gången någonsin på damsidan hållas på svensk mark, men Uppsala och de 16 nationerna som är med får hålla sig på halster ett tag till.  

– Med gällande restriktioner och som situationen fortsatt ser ut runt om i världen, även i Sverige, ser vi inte att det är hållbart att försöka arrangera ett världsmästerskap i september.

U19-världsmästerskapet i maj nästa år kommer att arrangeras för samma årskullar som skulle ha spelat i år, vilket gör att samma spelare får chansen att representera sitt landslag i VM.

– I maj nästa år tror och hoppas jag att vi kan få fylla IFU Arena med publik och se till att det blir ett så bra mästerskap som vi har planerat för, avslutar Ahlerup.

Men innan det är aktuellt med U19-VM så är det två till stora mästerskap som ska spelas och det är VM för herrar i Helsingfors, som är tänkt att spelas i december och Champions Cup som är tänkt att gå av stapeln i Winterthur i januari 2021. De båda mästerskapen var också uppe till diskussion igår på IFF:s styrelsemöte.

Där kom man fram till att man den 1 oktober ska ta ett beslut om VM kommer att spelas i december eller inte. När det gäller Champions Cup så är det den 6 november som gäller för beslut om det blir spel eller inte. 



 

Den här artikeln handlar om: