#ibsilly
Foto: Per Wiklund

Landslagsspelare till Sirius

ANNONS

Den finska invasionen fortsätter till Superligan, Malmö har värvat tre spelare, Nacka Wallenstam två och nu har även Sirius värvat en finsk landslagsspelare till kommande säsong.

Uppsalalagets silly season har hittills mest handlat om spelare som lämnar laget, fyra stycken så här långt. Till skillnad från de senaste åren då omsättningen i truppen har varit hög har Sirius i år valt att värva kvalitativt istället för kvantitativt. Hittills har man bara värvat in Moa Svanström från Endre, vilket är en kanon värvning och en spelare som ligger på gränsen till landslaget. Sirius andra värvning för säsongen är just en landslagsvärvning från grannen i öst.

25-åriga Johanna Homi spelade senast i finska Koovee och i december förra året representerade hon Finland i VM i Neuchatel, där forwarden stod för 2 mål totalt när Finland tog ett brons.

- För ett år sedan lekte vi med idén att spela i SSL. Långsamt idén mer och mer seriös och nu händer det faktiskt. Jag är så tacksam för att få vara en del av Sirius den kommande säsongen och jag kan knappt vänta  på att få träffa mina nya lagkamrater och alla runt laget. Jag längtar till allt sätter igång, säger Homi till Sirius Facebooksida.

Video: Höjdpunkter från Sirius senaste säsong

Lite intressant att hon säger att "vi lekte med idén" då det ryktas en hel del om Homi under silly season. Ryktet gjorde gällande att Homi tillsammans med sina lagkamraterMia Vallenius och Tuulia Aho alla tre skulle flytta till Sverige och spela i samma klubb. IKSU och Västerås Rönnby var två heta alternativ som det pratades om. Så det blir intressant att se om Sirius presenterar två nyförvärv till inom kort. Så här säger sportchef Sara Orebrand om värvningen av Homi:

- Äntligen kan vi göra detta officiellt och vi hälsar Johanna varmt välkommen till Sirius och Uppsala. Johanna har från första början gett ett väldigt professionellt intryck och hon är tydlig med vad hon vill, hon vill vara med på vår resa mot världens bästa förening. Som spelare får vi en hårt arbetande forward som vet vart målet står.

Den här artikeln handlar om: