#ibsilly
Foto: Adam Troy och Richard Axell

5 silly-nyheter från SSL och Allsvenkan

ANNONS

Nyhetssvep med senaste nytt som inte hamnat på löpet.

Denna vecka har bjudit på många #ibsilly-nyheter i de två högsta divisionerna och här kommer ett litet snabbt nyhetssvep med flera övergångar/förlängningar som inte hamnat på löpsedlarna.

Storvreta har dragit fram som en slåttermaskin under silly season och byggt upp ett rejält slagkraftigt lag för Allsvenskan. Man har värvat in en hel femma med SSL-spelare tidigare och nu har man börjat att presentera nyckelspelarna som stannar kvar. Sara Avonds värvades in från topplaget Västra Mälardalen inför förra säsongen och i dagarna har Avonds skrivit på ett nytt ettårskontrakt.

− Jag tycker att upplägget och konceptet inför denna säsong ser väldigt spännande ut! Satsningen som görs på damlaget är kul att se och jag är gärna med på denna resa tillsammans med dem, säger hon till Storvretas hemsida.


Precis som Storvreta har  Mullsjö stått för en väldigt bra Silly Season i herrarnas SSL och värvat in flera spännande nyförvärv. Idag så presenterade man dock inget nyförvärv utan en förlängning med Leo Olsson. Olsson kom från Herr1an-laget Hovslätt förra säsongen och under sin debutsäsong gjorde han 2 mål och 4 assist från sin backposition. 01-födde backtalangen har skrivit på ett nytt 2-årskontrakt.

– Jag blev välkomnad till Mullsjö på ett väldigt bra sätt och trivs otroligt bra i klubben. Det känns fantastiskt med två nya år och rent spelmässigt fick jag ju som bonus spela en hel del. Mot slutet av säsongen kände jag mig bättre och bättre, säger Olsson till lagets hemsida.


Endre hade en hel del skadebekymmer på slutet i damernas SSL och hämtade in förstärkning från spelare som fick plocka ner klubborna från hyllan. Bland annat superstjärnan Anna Jakobsson och trotjänaren Olivia Ruthström, två spelare som dessutom varit kaptener i Endre. Men tyvärr för Endres del så meddelade Ruthström idag att det inte blir någon fortsättning kommande säsong utan klubba åker upp igen på hyllan. Huruvida Jakobsson fortsätter att spela är i dagsläget inte klart.


Sedan Visby åkte ur SSL har det mesta handlat om spelare som lämnat laget men idag presenterade gotlänningarna sitt första nyförvärv. Det är Axel Wallgren som hämtas från norska högstaligan. Wallgren gick ut RIG Umeå 2015/16 och spelade efter det två säsonger i Umeå City och en säsong i Thorengruppen innan han drog till Norge. Axel Wallgren kommer senast från Norska högstaligan.

- Axel gjorde ett väldigt bra intryck på mig när vi träffades och det skall bli väldigt kul att se honom i Visby tröjan. Våra tidigare värvningar från den här regionen har ju i stort sett alltid varit succé både på och utanför planen. Axel känns helt enkelt helt rätt, kommenterar sportchef Joakim Bandholtz i ett pressmeddelande.


Karlstads allsvenska herrar har varit aktiva under silly season så här långt och värvat in fyra nya spelare. Igår blev det klart med lagets femte nyförvärv och det är Craftstadens center Robin Lennartsson som flyttar från Oskarshamn till Värmland. Lennartsson blir inte ensam oskarshamnare i Karlstad kommande säsong då redan Tor Bornedal Samils, Victor Sjöstedt och Sebastian Sääker finns där.

– Jag har alltid trivts bra i Craftstaden men kände att jag inte var sugen på att spela division 1. Karlstad där jag redan känner några spelare blev det bästa alternativet, det är ju en förening som alltid vill till SSL så det känns spännande, säger Lennartsson till Värmlands Folkblad.