174 dagar kvar till VM
Hill siktar på att ta tillbaka guldet från Finland, som vunnit de två senaste världmästerskapen.
Foto: Per Wiklund
Landslaget

Så planerar Sverige för VM-guld

ANNONS

Om ett halvår spelas VM-finalen för herrar i finska Helsingfors – och där vill Sverige givetvis vara. Förbundskaptenen Mikael Hill berättar om hur förberedelserna ser ut inför vinterns mästerskap.

Herrarnas VM inleds, om allt går enligt planen, den 4 december och avslutas den 12:e. Precis som inför VM 2012 kommer Sverige med två raka silver, då årets värdnation Finland knipit de två senaste gulden. Något förbundskaptenen Mikael Hill ska ändra på – som Sverige gjorde 2012 då de tog tillbaka tronen som världens bästa innebandynation.

– För att vinna tillbaka guldet kommer det vara viktigt hur vi i laget förbereder oss för att vara på topp i de viktigaste matcherna såsom semi och final. Att vi får spelet att sitta under gruppspelet för att sedan få en peak i slutspelet, är vad vi siktar på och då kommer det krävas att vi har spelare som är i form, pigga och fräscha, säger svenske förbundskaptenen Mikael Hill till Svensk Innebandy.

Årets förberedelser blir något annorlunda. Redan nu har det planerade sommarlägret i Visby ställts in på grund av Coronan, men bortsett från det så säger Hill att man jobbar på enligt planen. Hill träffade resten av ledarstaben i onsdags för att planera det nästa landslagslägret som har förlagts till Växjö i början av september. I slutet av november är det också tänkt att VM-lägret ska ta vid i Varberg. 

Sommarens försäsong blir mycket längre än de tidigare, med tanke på den avbrutna säsongen. Men Mikael Hill väljer att se det positiva i det:
– Självklart hade vi sett fram emot ett SM-slutspel där de spelare som vi är intresserade av hade fått visa upp sig. Men vi får hoppas att den långa försäsongen för med sig att alla spelare kan vara hela så att vi kommer kunna prestera på topp i de viktiga matcherna under VM, säger han.


Den här artikeln handlar om: