Ruud fick stort förtroende i ett redan stjärnspäckat Falun under årets säsong.
Foto: Per Wiklund

Efter poängrekordet: "Har ännu mer att ge denna säsongen"

ANNONS

Faluns herrar slog poängrekord i SSL i våras och avslutade säsongen som mästare i kavaj. En spelare som i allra högsta grad bidrog till de fina prestationerna är nya stjärnskottet Emil Ruud.

Unga bollvirtuosen Emil Ruud var en av Faluns stora värvningar inför säsongen 19/20. Efter att ha öst in poäng i Örebro valde den tekniska Ruud att packa väskan för att bege sig mot Dalarna och där återförenas med tidigare radarpartnern Malte Lundmark. Nu har Ruud precis gjort sin första säsong i Falun och svarade återigen för en stark poängskörd när han gjorde 30(13+17) poäng i SSL. 

- Godkänd säsong! För min egen del vet jag att det kommer flyta på bättre och bättre. Förra säsongen var det mycket nytt. Jag växte in i säsongen på ett bra sett och nöjd med hur jag avslutade den. Det känns bra inför kommande säsong, säger Emil Ruud till Innebandymagazinet. 

Du själv fortsätter att ösa in poäng i SSL, vad är det största som du själv tycker att du har utvecklat i ditt eget spel under den här säsongen?

- Jag har utvecklat delar i det fysiska spelet och det taktiska spelet. Samtidigt är det viktigt för mig att utvecklas att bli ännu starkare med boll och kunna utmana mina motståndare. 

Och Ruuds första säsong i Falun slutade i både SM-guld och slaget poängrekord i SSL. 

- Lagets säsong var mycket stark. Jag tycker många bitar fall på plats och vi hittade våra roller snabbt in på säsongen. Vi gjorde bra insatser i dem flesta matcherna och det var väldigt tråkigt att vi inte fick avsluta på ett riktigt sätt. 

Poängrekord, SM-guld, vad var det som gjorde att det klickade så bra för er den här säsongen?

- Vi fick ut mycket av varje individ samtidigt som hela gruppen strävade åt samma hål. Trotts detta så känns det vi har ännu mer att ge kommande säsong. 

Ni har tappat några profilstarka namn och fått in Patrik Burman från Sirius, vad säger du om laget ni har till nästa säsong?

- Självklart är det tråkigt att tappa spelare & människor till ett omklädningsrum. Vi har fortfarande ett grymt lag. Vi känns minst lika starka som förra året.

För Faluns del så handlar det nästa säsong om att försvara SM-guldet, något Ruud menar att laget har bra förutsättningar att göra. 

- Vi har bra förutsättningar att lyckas med det. Nu är det upp till oss att fortsätta på den inslagna vägen!