#ibsilly
Mathilda Andersson byter lagdress men stannar kvar i IFU Arena nästa säsong.
Foto: Adam Troy

Gjort 165 SSL-matcher – klar för storsatsande Storvreta

ANNONS

Storvreta fortsätter slå på den stora #ibsilly-trumman. Nu är klubbens femte nyförvärv från Superligan officiellt.

Först gjorde man klart med Frida Bäfve från KAIS Mora och följde upp det med att värva Evelina Sparf från Sirius. Därefter tog man in U19-landslagsmeriterade Klara Sundell från Örnsköldsvik innan man skulle chocka hela innebandyvärlden med värvningen av Anna Wijk.

Nu presenterar Storvreta sitt femte nyförvärv från högstaligan. Från lokalrivalen Sirius hämtar man in 25-åriga backen Matilda Andersson, som redan har gjort sju säsonger i SSL fördelat på 165 matcher. 

- Vi är jätteglada att Matilda bestämt sig för att spela i SIBK kommande säsong. Hon är en trygg och offensiv back som vi behöver i vårt lagbygge. Med ytterligare en backklippa i laget längtar vi nu bara på att säsongen skall starta så vi ser vart vi står, säger klubbens sportsligt ansvarige Henrik Ededahl i ett pressmeddelande.

Matilda Andersson har skrivit på för ett år för laget som slutade sexa i Allsvenskan Östra 2019/20.
-  Storvreta har presenterat ett väldigt spännande koncept som jag kände att jag inte kan gå miste om. En förening och ett lag som vill kliva in i SSL på damsidan också och det är en morot för mig eftersom jag inte har gjort en sådan resa förut. Min plan var att börja tacka för mig inom innebandyn, och satsa fullt på jobbet. Jag har haft några år där jag har satsat fullt på båda och det har varit tufft, säger hon.

- Men tillsammans med Storvreta så har vi hittat lösningar så att allt skall funka och att jag ska kunna gå starkt både på innebandyplanen och jobbet. Storvreta har varit väldigt professionella från första kontakt så jag är väldigt nöjd över att ha hamnat här.

Att Storvreta gör en jättesatsning mot SSL är det ingen tvekan om. Men föreningen har kämpat med sin ekonomi för att beviljas elitlicens, och det faktum att de hade råd att värva en spelare som Anna Wijk har mötts med en del reaktioner. Henrik Ededahl förklarade hur man lyckades plocka över världstjärnan för Innebandymagazinet:
- Rent ekonomiskt är det inget bra kontrakt utan det är ett utbytte av erfarenheter och kunskaper som ska ge henne möjligheter att hålla på med innebandy i framtiden. Så det är inga stora pengar inblandade så det där om monsterkontrakt stämmer inte. Det är så många som tror så mycket.

Han berättade också att det finns en tydlig satsning på att nå högstaligan:
- Vårt mål var att kvala till SSL denna säsong och att nästa säsong ta steget upp. Men nu lyckades vi inte med det denna säsong så då får vi lägga ännu mera energi på att lyckas med kommande säsongs mål. Så det är inget snack om att vi siktar på att ta oss till Superligan.


Den här artikeln handlar om: