RIG Umeå
Jonas Grahn har skrivit på för Thorengruppen medan Julia Zachrisson har skrivit på för Täby.
Foto: Tomas Brandt Wangel

11 RIG-spelare redan klara för SSL-lag

ANNONS

De tog nyligen studenten och till höst väntar SSL-spel för minst 11 av spelarna i RIG Umeå. Innebandymagazinet har sammanställt vilka klubbar som värvat vilka spelare.

HERR

Thomas Crona, Kalmarsund
Klubbens kommentar: Lugn, trygg och positionssäker låter som en klassisk enfotad vänsterback i fotboll.När det gäller målvakter är detta något eftersträvansvärt och ett begrepp som står högt i kurs. När det dessutom är spetsat med två säsongers erfarenhet från spel i allsvenskan trots ung ålder så vet man att det är något stort på gång. Thomas och föreningens ambitioner är högt ställda och jag är övertygad om att vi tillsammans kommer att få uppleva många ögonblick där han vinner matchen åt oss genom en uppseendeväckande bra prestation. Vi välkomnar en oerhörd ambitiös och målmedveten målvakt till FBC Kalmarsund.

Elias Niclasson, Höllviken
Klubbens kommentar: Elias är en spelskicklig och trygg back som ursprungligen kommer från Västerås.

Daniel Ring, Höllviken
Klubbens kommentar: Kommer från Åkersberga, är en snabb leftare som snittat över 1 poäng per match i årets allsvenskan.

Jonas Grahn, Thorengruppen
Klubbens kommentar: Han har varit lagkapten på ”Rigget” och känns som en framtidsspelare. Han är en allroundskicklig center som kan användas på flera positioner. Han har en stor utvecklingspotential och det känns spännande att se vad han kan göra i vår miljö.

Marcus Peil, Pixbo
Klubbens kommentar: Att vi lyckats knyta till oss en av Sveriges mest jagade talanger känns otroligt bra. Marcus är en modern innebandyspelare som gör mycket poäng vilket han har bevisat denna säsong med RIG i Allsvenskan. Pixbo Wallenstam har tålamodet och kunskapen att fortsatt utveckla Marcus till att bli en etablerad SSL-spelare. Vi har gjort det förr och vi gör det igen, att Marcus dessutom redan pratar flytande Göteborgska gör det hela extra bra.

Två spelare har skrivit på för allsvenska föreningar: Linus Martinsson (Nykvarn) och Alexander Nyman (Tullinge)

DAM

Ebba Bognesand, Endre
Klubbens kommentar: Vi är glada att Ebba valde Endre. Det är en smart spelare i försvarsspelet och hon kommer med stor sannolikhet att bli en publikfavorit i ICA Maxi Arena för hennes energi och arbetskapacitet. Då vår spelidé är att äga boll så mycket som möjligt, så kommer hennes starka närkampsspel med boll att vara viktigt.

Matilda Lindgren, KAIS Mora
Klubbens kommentar: Matilda är en drivande och spelförande spelare. Hennes styrka är hennes spelförståelse. Hon vinner närkamperna smart och slår passningar på bladet i första läget. Hon är en spelskicklig back som tar initiativ och är ett ständigt hot offensivt.

Hanna Svanström, Karlstad
Klubbens kommentar: Lugn passningssäker och imponerade på oss under provträningarna som hon var med på.

Vilma Nilsson de Gysser, Täby
Klubbens kommentar: Efter att sett Vilma i träning hos oss kände vi direkt att det vi sett tidigare av henne också gick att applicera i den verksamhet vi bedriver och i det spel vi vill spela. Hon kommer passa in perfekt som center hos oss där jag också tror att hennes poängproduktion kommer öka markant framöver. I Vilma får vi en stark tvåvägs-center som kommer göra stor nytta för oss direkt nästa säsong och vi är mycket glad över att hon valde spel med TFC.

Julia Zachrisson, Täby
Klubbens kommentar: Fruktansvärt roligt att Julia efter avslutade studier väljer att komma hem till Täby FC igen! Vi får en forward med ett riktigt vasst skott som med ett otroligt fint målsnitt senaste två åren med största sannolikhet kommer göra avtryck i SSL kommande år och vi ser fram emot att se henne göra det hos oss.

Annie Bokelund, Jönköping
Klubbens kommentar: Under de två senaste säsongerna har Annie tränat med oss på en del lov och vi har verkligen gillat det vi har sett och haft kontinuerlig kontakt. Annie är en hybridspelare som är stark i närkampsspelet, har bra fart under fötterna och ett väl utvecklat spelsinne. Hon kommer att passa mycket bra in hos oss och våra höga ambitioner matchar varandra.