Superligan

Harnesk nobbade två SSL-lag: "Tanken var inte att gå till Rönnby först"

ANNONS

Andreas Harnesk förlängde i slutet av mars sitt kontrakt med Västerås Rönnby med ytterligare tre år, men enligt han själv kunde framtiden ha sett annorlunda ut.

Mitt under brinnande säsong blev det klart att tidigare Storvretatränaren Andreas Harnesk klev in i Västerås Rönnby som huvudtränare. Under Harnesks ledning slutade laget på en sjundeplats i tabellen, och det var ett lag som direkt gjorde avtryck på tränaren. 

- Jag blev väldigt positivt överraskad av spelarna och av tränarkollegorna, ett väldigt skönt gäng. Väldigt ambitiösa och en enorm kultur i att vilja bli bättre och träna hårt och pushar sig själva väldigt-väldigt mycket, 

Du valde också efter säsongen att fortsätta i Rönnby, vad var det som gjorde att valet föll på just Rönnby?

- Helt ärligt så var väl inte tanken att gå till Rönnby först, men att människorna var som de var runt omkring och även i laget gjorde att det var omöjligt att inte fortsätta. 

Hur många andra SSL-klubbar stod det emellan?

- (skratt) Jag vet att det låter kaxigt om man säger att många hört av sig, men det var framförallt två till på slutet som var väldigt intressanta. 

Och till den kommande säsongen har den tidigare guldtränaren en klar bild över vad han vill utveckla i Rönnby. 

- Rönnby har alltid haft en fantastisk kultur med att jobba hårt och spela ett bra försvarsspel och kontra. Nu tänker vi vidareutveckla på det och bli lite mer aggressiva, göra försvarsspelet till ett mer attackerande försvarsspel och få fler omställningar. Inte vänta in misstagen. 

Till den kommande säsongen så har Rönnby bland annat fått in Emelie Larsson i truppen, och det är en spelare som Harnesk tror mycket på. 

- Jag gillar henne skarpt. Vi är väldigt noggranna med personligheter när vi tar in spelare och hon känns som urtypen av en Rönnby-spelare, ambitiös, ung och hungrig. 

Hur långt kan Rönnby nå nästa säsong?

- Jag tror att det är viktigt att vara optimist och det kommer vi vara i laget, även om vi har mycket kvar att utveckla och en lång resa framför oss så tror jag att man tjänar på att ha höga mål. 

Med andra ord är det Globen som gäller?

- (skratt) Man kommer väl alltid gå in för att vinna varje match, så självklart, sen att gå till Globen första året är tveksamt. Men vi kommer aldrig ut och sätta målet lägre än att vi inte kan slå alla lag.