Foto: Per Wiklund

SSL-profilerna om beslutet: "Elitlicensen har spelat ut sin roll"

ANNONS

Beskedet att Storvreta klarar elitlicensen på grund av coronapandemins effekter rev upp stora känslor i delar av innebandy-Sverige.

Efter många om och men stod det igår klart att Storvreta var en av klubbarna som klarade elitlicensen. Noterbart är att det var den enda klubben som klarade det med "hänvisning till särskilda skäl kopplat till covid-19", som licensnämnden uttryckte det.


Beslutet har fått stora reaktioner på olika håll. Mikael Bergqvist, klubbchef i Karlstad IBF, skriver följande på sin Twitter:
- Med tanke på att de stora ekonomiska konsekvenserna av covid-19 kommer vid nästa års bokslut, så känns det väl som att elitlicensen spelat ut sin roll i och med dagens ”särskilda skäl” beslut. 

Thomas Brottman, tränare i stora rivalen Falun:
- Grattis! SM-bucklan har tappat sitt värde sades det från Storvretahåll för drygt en månad sen. Och förbundet var värdelöst. Hur mycket har Corona ökat sitt värde nu? Och jävla bra är förbundet nu?, skriver han på sin Twitter.

Starka känslor fanns även från Dalen-håll. Klubbens damlag blev degraderade i Coronans spår då säsongen avbröts när man låg på nedflyttningsplats. 
- Tänk om IBK Dalens damer kunde ha fått stanna i SSL med särskilda skäl på grund av covid-19, skriver klubbdirektören Urban Karlsson.

Han får medhåll av Dalen-spelaren Linn Mikaelsson:
- Svensk Innebandy gör alltså särbehandling för Storvreta så att de kan spela i SSL nästa säsong men kan inte göra detsamma för Dalens damer på grund av covid-19.

Du kanske även vill läsa:
Coronan räddar Storvretas elitlicens
Coronan räddar Storvretas elitlicens