#ibsilly
Sejouren i Mullsjö blir förmodligen det sista vi har sett av Rosén i SSL.
Foto: Per Wiklund

Ena drömvärvningen spricker: "Mitt tåg har gått"

ANNONS

Nykomlingarnas sportchef drömde om att profilerna skulle göra comeback i moderklubben, men nu kommer ett tråkigt besked för hans lag.

I en interjvu med Innebandymagazinet berättade SSL-nykomlingen Fagerhult Habos sportchef Andreas Linderum om att han ställt in siktet på två drömvärvningar, som båda fostrades i klubben.


- En realistisk drömvärvning för mig skulle vara att få Isaac Rosén och Henrik Olofsson att köra en säsong till med sin moderklubb. Det hade betytt oerhört mycket för gruppen, sade han då.

-  Det är två av mina närmaste vänner så jag försöker absolut att få dem till att spela med oss. Som läget känns nu kommer jag inte lyckas, men ringer jag med panik i rösten och ställer mig på knä och ber dem så tror jag att de skulle ställa upp. Men det känns som om det är fruarna jag ska börja bearbeta istället i det här läget, skratt. Emil Johansson känns ju inte så realistisk men det gör Olofsson och Rosén, så skulle man kunna säga.

Duon valde båda att lägga klubban på hyllan förra sommaren, men Rosén gjorde ett kort gästspel i Mullsjö (sex matcher) i slutet på säsongen. De sex matcherna, som resulterade i fem poäng, blev också slutet på karriären för gott, meddelar Rosén för Innebandymagazinet.
- Jag tror alla mår bäst av att jag håller mig borta från innebandyplanen, mitt tåg har gått och det kände jag redan i min korta comeback med Mullsjö förra året, säger han. 

Rosén, som också har en lång karriär i Pixbo Wallenstam och en framgångsrik sejour i Schweiz bakom sig, kommer alltså inte återvända till sin moderklubb.
- Om du känner någon som säljer tabletter som gör dig minst tio år yngre, framförallt i kroppen, då finns det en chans att jag spelar, säger han skämtsamt.

Han påpekar dock att det hade varit en dröm att få avsluta i sin moderklubb i SSL, men så kommer det alltså inte bli.
- Jag får försöka se till att mina barn får uppleva det istället, avslutar han.

Fagerhult Habo vann i våras Allsvenskan Södra, och har inför SSL-äventyret förstärkt truppen med Jesper Ekström (Mullsjö) och Kasper Hultgren (Kalmarsund Ungdom).

Video: Fagerhult Habos höjdpunkter säsongen 2019/20

Den här artikeln handlar om: