Långläsning
Tim Wiklund är mannen som ska leda Pixbo till en ny era
Foto: Per Wiklund

Nya Pixbotränaren: ”Dagens ledarstil behöver vara mer moderniserad”

Han är endast 29 år men står nu inför sin första säsong som huvudtränare, och han gör det i en klubb som suktar efter framgång. Möt Pixbo Wallenstams nya tränare Tim Wiklund i en lång intervju där han berättar om slutspelsspöken, Östholms nya ledarroll, sin skräck inför "management by fear", känslan av att vara nykomling och den nya generationens tränarstrategier.

Under 10-talet har anrika Pixbo Wallenstam endast slutat utanför topp fem vid två tillfällen. Det har varit idel topp-placeringar men inga guld. Det ska Tim Wiklund ändra på.

29-åringen har en lång innebandykarriär bakom sig. Den tog fart i Nacka Wallenstam och förädlades i RIG Umeå. Resterande delen av karriären spenderades i Göteborg. Det blev åtta säsonger i Pixbo Wallenstam med fyra SM-semifinaler som största merit, innan han avslutade karriären i Lindås 2018/19.

Förra säsongen var han tillbaka i Pixbo, nu på tränarbänken, som assisterande till huvudtränaren Thomas Andersson. Sejouren som andretränare blev bara ettårig, för i början av veckan stod det klart att Wiklund ersätter just Andersson på tränarposten. Året de gjorde tillsammans slutade i en imponerande tredjeplats - detta efter

LÄS VIDARE MED PLUS
Innebandymagazinet Plus
89 kr / mån
Tillgång till allt material på Innebandymagazinet.se
Betalas månadsvis utan bindningstid
Förnyas automatiskt
Innebandymagazinet Plus
799 kr / år
Tillgång till allt material på Innebandymagazinet.se
Förnyas automatiskt