#IBSILLY - EXTRA
Foto: Per Wiklund

EXTRA: Anna Wijk lämnar Mora - hintar om en fortsättning på karriären

ANNONS

Ska karriären fortsätta i en ny klubb? - "Du får vänta lite så får jag uttala mig mer när det blir officiellt"

Anna Wijks framtid i KAIS Mora, och även som innebandyspelare, har under den senaste tiden varit väldigt oviss. Stjärncentern har hintat om att kunna avsluta karriären och sagt att ett beslut kring framtiden inte skulle komma förrän senare i sommar. Men idag slog nyheten ner att Anna Wijk lämnar KAIS Mora, klubben hon anslöt till inför säsongen 2010/11 och var med och förde till ett SM-guld 2015, efter tio år.

När Innebandymagazinet når Wijk en stund efter inläggets publicering så är det en märkbart rörd Wijk som plockar upp telefonen.

- Jag har en tuff stund just nu, säger Anna Wijk till Innebandymagazinet.

Sedan tidigare har det stått klart att Anna Wijk flyttat från Mora till Stockholm, och på frågan om det här var ett svårt beslut att ta så är stjärnan tudelad.

- Alltså både ja och nej. Jag har ju flyttat därifrån så på något sätt är det ett nytt kapitel i livet. Men rent innebandymässigt är det otroligt tufft.

Vad har du fått för reaktioner från laget efter att du berättade om det här?

- Nej men de förstår såklart, även om de tycker att det är tråkigt så har de förståelse för att det finns ett liv utanför innebandyn också som fick styra det hela just nu.

I sitt inlägg på Instagram nämner Wijk SM-guldet 2015 som det minnet som väger tyngst från decenniet i KAIS Mora, och för Innebandymagzinet utvecklar hon sina tankar om vad hon känner för guldet nu när karriären i Mora är över.

- Det är såklart det största och finaste minnet. Vi krigade för det där guldet i många säsonger och det var en lättnad och otroligt skönt när vi lyckades 2015, det är ett minne jag kommer bära med mig i resten av mitt liv.

Du skrev också att nya utmaningar väntar, är det utmaningar på en innebandyplan eller utanför?

- Vi får väl se vad som händer. Jag kan inte säga så mycket mer än så.

Det är med andra ord inte definitivt att du avslutar din karriär?

- Nej det är det inte.

Då måste jag ställa den här jobbiga frågan, det har ju tidigare ryktats om intresse för dig från Täby, Nacka och Storvreta, är det i någon av de här klubbarna som din karriär fortsätter?

- Jag uttalar mig faktiskt inte om det utan du får avvakta och se vad som händer.

I intervjuer med oss så har du tidigare sagt att ett beslut om din karriär skulle komma senare i sommar, vad var det som gjorde att beslutet kom redan nu?

- Bra fråga. Nej men det känns som rätt beslut det beslutet som jag har tagit, det gör det. Men som sagt du får vänta lite så får jag uttala mig mer när det blir officiellt.

Men även om sagan i KAIS Mora nu är över för Anna Wijk så kommer hon fortsatt hålla kontakten med människorna i föreningen.

- Definitivt. KAIS Mora kommer alltid vara mig otroligt varmt om hjärtat och det är en klubb som betyder mycket för mig. Och jag har fått jättemånga fina vänner där genom åren, jag känner jättemycket för folket i Mora och i KAIS Mora, så det kommer jag definitivt att göra.

Visa det här inlägget på Instagram

Var börjar man? Säsongen fick ett abrupt slut. Jag ville kriga om guldet en sista gång med KAIS Mora, men hälsa & välmående går såklart först. Flyttlasset har redan gått till Stockholm & jag är äntligen sambo med min bättre hälft. Det är med blandade känslor jag lämnar Mora & KAIS Mora. Jag har haft 10 fantastiska år där. Det finns så många människor som förtjänar världens största tack, men det skulle bli ett alldeles för långt inlägg. Jag tar med mig otroligt många fina vänner & minnen, där SM-guldet 2015 såklart väger tyngst. Det största tacket ska alla fantastiska människor i KAIS Mora ha. @realmoraa, ni är bäst & jag kommer sakna er ❤️ Nu väntar nya utmaningar 👋🏼

Ett inlägg delat av Anna Wijk (@annawijk)

TV: Här gör Anna Wijk sina sista poäng i KAIS Mora

Den här artikeln handlar om: