#ibsilly
William Nilsson lämnar Jönköpings Herr1an-lag för spel i SSL.
Foto: Andreas Joakimsson

00:an får chansen i SSL: "Tror mycket på honom"

ANNONS

Jönköping fortsätter satsa ungt. Nu lyfter man upp ytterligare en talang i A-truppen.

Jönköping, som slutade elva i årets SSL, har tidigare lyft upp Hannes Nyström och Simon Hult från sitt juniorlag inför nästa säsong. Nu sjunker snittåldern på truppen ytterligare – William Nilsson lämnar klubbens lag i Herr1an för att pröva vingarna i SSL.

- William kan spela både center och forward vilket är en fördel. Han har bra fart under fötterna och det tillsammans med en bra teknik gör att vi tror mycket på honom inför kommande säsong, kommenterar Jönköpings sportråd till klubbens hemsida.

Nilsson, född 2000, kommer ursprungligen från den närliggande kommunen Tranås. Han studerade på Jönköpings NIU-gymnasium och har spenderat de två senaste säsongerna i Herr1an, där han gjorde 47 poäng (29+18) på 41 matcher.

Jönköping har fokuserat på en hel del yngre förmågor under årets #ibsilly. Tränaren Jakob Olofsson Adelin sade följande i en lång intervju med Innebandymagazinet om den unga satsningen:

- Oliver Lindén är en spelare som många inte känner till och han hade jag i Smålandslaget födda 00. Det är en spelare som jag tror kommer göra avtryck i SSL redan kommande säsong. Sedan har vi Hult och Nyström som vi flyttar upp från de egna leden. Det är 03:or som tillhör den absoluta toppnivån i Sverige bland sin årskull. Nyström är dessutom Sveriges bästa 03:a och han kommer inte be om ursäkt för sig utan han kommer att ta en plats och vissa SSL vad han är för lirare.



Den här artikeln handlar om: