Corona-pandemin
Adam Colling (t.v) är en av stjärnorna som deltagit i SFO. Boo Karlsson (t.h) är cupgeneral för Smögen Innebandycup
Foto: Swedish Floorball Open/Privat
Cuper & läger

Anrika turneringarna ställs in: "Vill inte sprida viruset"

ANNONS

Smögen Innebandycup och Swedish Floorball Open kommer inte att genomföras sommaren 2020. Istället flyttas turneringarna fram ett år i tiden på grund av covid-19-pandemin.

Pandemin fortsätter sätta stora spår på idrotten i Sverige. Nu kommer nästa tråkiga besked: Smögen Innebandycup, som spelats sedan 1997 ställs in för första gången.
- Det är förstås jättetråkigt att årets höjdpunkt för många innebandyvänner inte blir av sommaren 2020. Jag tror alla för förståelse för att vi tvingas kasta in handduken denna gång, säger cupgeneralen Boo Karlsson till Innebandymagazinet.



Den numera klassiska turneringen i Kungshamn/Smögen på västkusten, som avgörs sista helgen i juli varje år och har haft klassiska vinnare som Haninge IBK, Pixbo Wallenstam IBK, Jönköpings IK och Caperiotäby FC och senast FBC Lerum flyttas fram ett år till juli 2021 istället.

- Vi vill inte vara med om att öka spridningen av detta jobba virus i vår kommun. Det är förstås mycket tråkigt då vår turnering drar många spelare och åskådare som genererar mycket intäkter till många företag här på orten. Samtidigt är det synd att vi inte får uppleva härlig sommarinnebandy i Sotenäs Idrottshall, fortsätter Boo Karlsson.

Även Swedish Floorball Open i Västervik, en turnering som är tio år gammal, får ta en paus i sommar. Det skriver Dagens Vimmerby. Turneringen spelas utomhus med tre utespelare och en målvakt. Alexander Galante Carlström, Rasmus Enström, Alexander Rudd, Kim Nilsson, Anna Wijk och Moa Tschöp är några av stjärnorna som deltagit i turneringen som planeras återupptas i början av augusti 2021. 

Den här artikeln handlar om: