Kontraktsbråk
Foto: Magnus C Lydahl

Visby och Sirius i kontraktsbråk

ANNONS

Uppsalalaget vill värva två spelare från Visby men klubbarna är långt ifrån överens om övergångssumman.

Kasper Broby och Oskar Domberg spelade med Visby som åkte ur SSL för några månader sedan. De båda före detta RIG Umeå-spelarna har kontrakt ett år till med gotlänningarna men en klausul i kontraktet som gör att de kan lämna för SSL-lag rapporterar Sportexpressen om. Enligt tidningen så är inte klubbarna överens om en övergångssumma och de båda parterna står ganska långt ifrån varandra och det håller på att bli en infekterad historia. Det ska ha gott så långt att Sirius kopplat in en jurist.

- Vi har begärt en övergångssumma som Sirius inte vill betala och där är vi nu.  Det är två gamla U19-landslagsspelare och är av en ganska bra årgång, då har man väl rätt att ta en peng för det tycker vi, säger Visbys sportchef Joakim Bandholtz till Sportexpressen.

Sirius sportchef Nicklas Stuxgren dementerar Sportexpressens uppgifter om att de kopplat in en jurist men bekräftar att klubbarna inte är överens om prislappen på de båda spelarna.

- Vi håller allt mellan spelare och klubbar. Men jag kan säga att de har hållit sin linje och vi har hållit vår. Vi för en diskussion med Visby, säger Stuxgren.

Broby och Domberg gick på RIG Umeå tillsammans och efter studenten för tre år sedan så gick Broby till Visby, som då låg i allsvenskan. På sina två säsonger i allsvenskan med Visby så stod Broby för 26 poäng. Men under den nyss avslutade säsongen blommade 21-åringen ut rejält och stod för lika många poäng i SSL som han gjort tillsammans på de två första säsongerna.

Domberg som är ett år yngre gick till Mullsjö efter studenten och där gjorde han 5 poäng under sin debutsäsong i Superligan. Den nyss avslutade säsongen inledde han i Mullsjö men lämnade laget efter tio omgångar för spel med Visby, som köpte ut hans kontrakt efter att först ha lånat han av Mullsjö. På 12 matcher blev det 5 poäng i Visbytröjan för Domberg.

Video: Kasper Brobys sista mål i Visbytröjan?

Den här artikeln handlar om: