Foto: Marcus Erdeös

Sveriges vinstrikaste lag?

ANNONS

FBC Vinga har fyra raka seriesegrar på kontot och lyckades vinna 58 raka matcher innan föreningens första historiska förlust.

Göteborgslaget FBC Vinga har gått fram som en slåttermaskin genom seriesystemet och vunnit 4 raka serier sedan laget bildades för just fyra år sedan. Säsongen 2016/17 startade man i Göteborgs6an och till hösten gör man debut i Herr2an.

- Vi har haft en stark trupp från början och alla har trott på vår spelidé med att känna sig säkra i försvaret och att våga bli mer offensiva i spelet och styra matcher från start. Matcherna kunde springa iväg rejält i början på serierna men i Herr3an blev det lite tuffare. Truppen har nästintill varit intakt sen Herr6an så det spelar såklart stor roll för gruppkemin, säger laget tränare Jens Simon till Innebandymagazinet. 

Vinga sprang igenom de tre första serierna utan att förlora en enda match och när de debuterade i Herr3an denna säsong stod man på 58 raka vinster. Men i premiären mot bottenlaget Pixbo Wallenstam förlorade man sin allra första match någonsin med 2-3.   

- Så klart var det surt, alla hatar verkligen att förlora. Men på ett sätt var det också skönt att förlora och få den matchen ur världen, sluta räkna på vinstsviten och fokusera på match för match. Det hjälpte oss att börja fokusera på att vinna serien istället och gå upp till Herr2an. Vi drog igång sent efter sommaren och vi var inte helt redo för premiär då. Något som vi verkligen rättat till nu inför Herr2an. Bör nämnas att vi i returen mot Pixbo körde över dem med 8-2 och att de knappt fick låna bollen då vi spelat ihop oss lite.

Så med fyra raka seriesegrar, vad blir målsättningen i Herr2an kommande säsong?

- Målsättningen är att komma mycket bättre förberedda till Herr2an än vad vi gjorde till Herr3an. Vi ska spela ihop femmorna till premiären och spela bra från start. Resultatmässigt vill vi hamna på den övre halvan när alla matcher är färdigspelade. 

Nästa säsong kommer Vinga möta Romelanda som gjort samma magiska resa, fast strået bättre. De gick raka vägen från Herr6an till Herr1an som de åkte ur med buller och bång.

- Ja de har också gjort en härlig resa! Dock har de inte vunnit sina serier utan lyckats gå upp endå. Sen var de inte riktigt förberedda på Herr1an och den skillnad som det är från tvåan till ettan rent organisatoriskt och ekonomiskt. De året vi i laget ihop med föreningen har resurser till att klara spela Herr1an, då kommer vi gå för det. Nu tar vi match för match så får vi se hur det ser ut längre fram!

Slutligen du var med och startade upp föreningen och du har tränat laget i alla säsonger, vad är ditt hemliga segerrecept för att vinna fyra raka seriesegrar?

 - Det stämmer att jag var med och startade upp Vinga tillsammans med mina kollegor Henrik och Tobbe och några till 2016. Segerreceptet är vi tre ihop plus mycket skratt och gruppkemi blandat med enkel, rak och offensiv innebandy. Sen vet alla att vi har världens bästa Café på våra matcher tack vare vår grymma Marie. Ledarna får fika  av henne på träningarna till och med vilket  ger lite extra krydda och vikt till seger.