Allsvenskan 20/21
Foto: Adam Troy

Efter stormiga säsongen - nu siktar Hagunda mot SSL

ANNONS

Berättar om slitiga tiden: "Var ensam från årsskiftet och framåt".

Under säsongen 18/19 så var Hagunda ytterst nära att ta sig till SSL men föll på målsnöret i den avgörande kvalmatchen mot Warberg. Men under den gångna säsongen hade laget det jobbigare och i januari kom också beskedet att huvudtränaren Fabian Karlstén lämnade Hagunda på grund av hälsobekymmer. Dåvarande assisterande tränaren Magnus Adolfsson tog då över ansvaret och ledde laget till en fjärdeplats i Allsvenskan Norra och man skulle därmed ha spelat ytterligare ett SSL-kval om det inte vore för Coronaviruset.

Arbetet med att tillsätta en ledarstab till den kommande säsongen kulminerade förra veckan i att klubben presenterade tidigare SSL-spelarna Kim Johansson och Tomas Åhrberg som tillsammans med huvudtränaren Adolfsson kommer bilda Hagundas tränartrio till den kommande säsongen. Och det är en lösning som Adolfsson är mycket nöjd med, inte minst för att få avlastning.

- För mig betyder det jättemycket att få avlastning för jag var ensam från årsskiftet och framåt. Sen det vi pratat om rätt tidigt är att få in tränare med stor erfarenhet av att spela och kunna ge de här unga och äldre den typen av möjlighet till coachning. Båda de här har ju spelat landskamper och Kim har ju tre eller fyra SM-guld, han har varit runt Mika Kohonen och den typen av spelare och har mycket rutin och erfarenhet av vad som krävs. Det känns superkul att få in dem, säger Magnus Adolfsson till Innebandymagazinet.

Hur viktigt var det för dig att tillsätta ledarstaben så pass tidigt?

- Jo men för mig var det nästan prio för ska man kunna konkurrera och sen ta nästa steg så gäller det att man har en struktur och en organisation som är SSL-mässig och det känns som att vi har det nu. Och nu har vi det klart i maj och kan redan nu börja jobba på hur vi vill att Hagunda ska se ut framöver, det känns jätteskönt.

Foto: Jakob Arvidsson

Om du ska blicka tillbaka på den här säsongen för Hagundas del, vad säger du då?

- Ömsom vin och ömsom vatten får man säga. Vi hade väl för få toppar och för djupa dalar överlag, sen fick vi till en okej jämnhet mot slutet av säsongen men min förhoppning är att vi kommer vara mycket bättre till nästa år. Det var mycket ad hoc, att försöka lösa dagen som det kommer och det håller inte över tid. Men det var kul, vi lärde oss mycket.

Men att vara ensam tränare för ett Allsvenskt lag var något som slet, menar Adolfsson.

- Det är klart att det var slitigt när man har ett heltidsarbete och familj, och sen ska man planera och förbereda och administrera och allt det. Framförallt tycker jag att träningsbiten var det svåra att man ska titta och prata samtidigt. Man ska förbereda nästa övning och så vidare, men det är samma sak där att jag fick en tydlig bild av vad jag behöver få in. Det känns som en tuff tid men samtidigt väldigt lärorik.

Ni har värvat spelare som Jakob Drews, ni har en ledarstab fylld av erfarenhet. Hur långt kan det här bära nästa säsong?

- Vår målsättning är först och främst ett kval sen är det SSL som föreningen suktar efter och ditåt vi jobbar med allting vi gör just nu. Vare sig det gäller träning eller organisationen i övrigt så handlar det om SSL och det är dit vi siktar.

TV: Se höjdpunkter från Hagundas säsong 19/20