Foto: Per Wiklund

Spelarna sänkte sina löner för att klubben skulle kunna värva

ANNONS

Sportchefen: "Var spelarna själva som kom med idéen genom spelarrådet".

Coronakrisen har haft stor ekonomisk påverkan på innebandyföreningarna runt om i landet. I Superligan innebar virusets framfart att grundseriematcher samt slutspelet var tvunget att ställas in helt för att inte riskera att öka smittspridningen, något som inneburit ekonomisk förlust för klubbarna. I en längre intervju med Mullsjös hemsida berättar sportchefen Jesper Axell om bland annat det ekonomiska läget som råder i klubben just nu.

- Det är inget snack om att det är en tuff ekonomisk situation. Men läget just nu är relativt stabilt. Vi kommer, som det ser ut nu, ha ett eget kapital när vi går in i kommande säsong, säger Jesper Axell till Mullsjös hemsida och fortsätter:

- Det är ju dock inte överdrivet mycket pengar och de försvinner snabbt beroende på hur världsläget förändras och hur våra samarbetspartners påverkas av krisen. Därför är våra sponsorer och publik ovärderliga. Den swishkampanj som dragits igång närmar sig 100 000 vilket är så vackert så man blir tårögd.

Till hemsidan berättar Axell också att spelarna i Mullsjö själva har tagit initiativ till att sänka sina egna ersättningar för att möjliggöra för klubben att värva nya spelare inför säsongen som kommer. Sedan tidigare har man gjort klart med spelare som Jesper Sankell från Växjö och Robin Westergren från Warberg för att nämna några.

- Det var spelarna själva som kom med idéen genom spelarrådet och man blir extremt tacksam och ödmjuk när man inser att man har den spelartruppen.

TV: Se höjdpunkter från Mullsjös säsong 19/20