AVSLÖJAR
Foto: Per Wiklund

Avslöjar: Succétränaren och Pixbo Wallenstam går skilda vägar

ANNONS

Ingen fortsättning för Thomas Andersson i Pixbo: "Hade sett fram emot ett år till och jag hade börjat planera för det".

Pixbo Wallenstam tippades inför förra säsongen att missa slutspel för första gången på tio år när Superligans alla tränare samlades på upptaktsträffen. Men så blev inte fallet utan Pixbo stod för sin starkaste säsong på flera år och slutade på en sensationell tredje plats i tabellen, vilket resulterade i en bronsmedalj. En av anledningarna bakom succén var den nya tränaren Thomas Andersson som fick ihop gruppen tidigt och fick alla att jobba mot samma mål.

Men nu kan Innebandymagazinet avslöja att det inte blir någon fortsättning för Andersson i klubben trots att han hade ett 1+2-årskontrakt.

- Ja, det stämmer. Jag sade upp mitt kontrakt innan det gick ut för jag ville förhandla om det till ett 1+1 kontrakt istället, säger Thomas Andersson till Innebandymagazinet.

Tanken var att Andersson skulle fortsätta i Pixbo men sedan slog Coronakrisen till och förutsättningarna ändrades en hel del.

- Pixbo drog i nödbromsarna lite och man satte stopp för alla kontraktsskrivningar och man lade alla värvningar på is för att säkra ekonomin först. Så det drog ut lite på tiden och jag kände att man kom ifrån allt ett tag. Men jag och sportchefen tog upp kontakten tidigare i veckan och vi hade en bra diskussion där jag kunde tänka mig att gå ner i lön men på bekostnad av hur mycket tid som jag skulle lägga ner då.

Första spåret var att behålla hela succétränarstaben med Andersson, Tim Wiklund och Per Tjusberg men efter måndagens möte mellan Andersson och sportchefen valde Andersson att sluta.

- Vi diskuterade flera olika lösningar på hur alla tre skulle kunna fortsätta men inget kändes riktigt bra utan det handlade mest om olika nödlösningar tyckte jag. Vi alla tre ville fortsätta jobba ihop för vi tyckte att vi fick väldigt bra träff på det vi gjorde och vi hade jäkligt kul ihop.

Varför väljer du att kliva åt sidan då?

- Jag respekterar Pixbos ekonomiska situation och jag kunde tänka mig att jobba nästan helt ideellt men då blir det lite på mina premisser. Där krockade vi lite i hur vi tyckte att det skulle se ut och jag blev erbjudna att börja den 1 augusti igen. Då skulle man vara ifrån innebandyn för länge och missa lite för mycket så jag kände att jag kliver åt sidan istället.

- Jag hade sett fram emot ett år till och jag hade börjat planera för det. Jag hade otroligt kul och det var lite av ett läroår för mig eftersom jag varit borta från innebandyn ett tag. Alla tre i tränarstaben klicka verkligen med varandra och det hade varit oerhört kul att se vad vi kunnat åstadkommit en säsong till. Men tyvärr gick det inte att hitta någon lösning där vi alla tre kunde fortsätta.

Det är inga hard feelings mellan Pixbo och Andersson utan de skiljs åt som väldigt goda vänner.

- Pixbo är väldigt nöjda med vad jag gjort under året och jag har inget som helst negativt att säga om dem. Allt fungerade klockrent hela året och jag sa upp mitt kontrakt för att förhandla om tidslängden och när Coronakrisen slog till såg Pixbo en möjlighet att inte betala min lön under tiden. Men jag förstår Pixbos agerande, de är som en Stenalinebåt som vänder väldigt långsamt, de jobbar långsiktigt. De har ju Starcamp som tar stryk nu så jag förstår att ekonomin är tuff. Men jag vill poängtera att det är inga hard feelings alls mellan oss utan vi skiljs åt helt i samförstånd.

Vad framtiden håller i innebandyväg för Thomas Andersson är fortfarande oklart. Men för Innebandymagazinet berättar han att hans röd-vita rävhjärta klappar för laget och han hoppas att Pixbo Wallenstams och hans vägar korsas igen om inte allt för lång tid.

- Jag hoppas att detta inte var mitt sista år på toppnivå utan det var otroligt kul. Men detta är väldigt färskt fortfarande. Vi satt och prata om framtiden så sent som i måndags men kom inte överens som sagt. Så jag har inte tänkt något på framtiden just nu. Jag är helt öppen om det skulle dyka upp något. Jag har fått tillbaka suget på innebandy igen och får jag inget erbjudande till kommande säsong så får jag väl gå och titta så mycket jag kan på innebandy i området så att jag håller mig uppdaterad.

TV: Se höjdpunkter från Pixbo Wallenstams herrar från säsongen 19/20


Den här artikeln handlar om: