Internationellt
Foto: Swissunihockey
Internationellt

Här spelar Iza Rydfjäll nästa säsong

ANNONS

Stjärnbackens framtid klar: "Jag hade det fantastiskt i Schweiz"

Landslagsduon Iza Rydfjäll och Alice Granstedt gick från IKSU till schweiziska Kloten-Dietlikon Jets inför den gångna säsongen. Laget gjorde en mycket fin säsong och slutade tvåa i grundserien, bara en poäng bakom seriesegrarna Piranha Chur. 

– Jag hade det fantastiskt i Schweiz. Trivdes väldigt bra både i laget och Schweiz som land. Det är otroligt fint och finns så mycket att se och göra. Svårt att inte trivas på ett sånt ställe. Sedan tog det ett tag att komma in i spelet där borta, så personligen så gick det lite upp och ner spelmässigt. Men det var ett väldigt rolig och lärorik säsong, trots att slutet blev långt ifrån vad man hade önskat, säger Iza Rydfjäll till Innebandymagazinet. 

Du har valt att förlänga med ett år, hur kom du fram till det beslutet och fanns det några lag med i bilden i Sverige också, eller var det Schweiz eller inget?

– Ja säsongen blev tyvärr inte som jag hade tänkt i och med att säsongen avbröts mitt i slutspelet på grund av Covid-19. Så det kändes inte rätt för mig personligen och inte heller mot laget att avsluta på det här sättet. Så jag ser verkligen fram emot en ny säsong i Dietikon. 

– Det fanns erbjudanden från Sverige också, men jag kände inte att det var aktuellt för mig just nu. Jag trivdes väldigt bra så det ska bli kul att åka tillbaka till Schweiz. 

Innebär detta att du kommer fortsätta satsningen i landslaget också med sikte på VM 2021?

– Det har jag inget svar på just nu. Jag tar ett år i taget, sedan får vi se. 

Du spelade ju ihop med Alice, kommer hon att fortsätta också?

– Det är inte klart än, hon har inte tagit något beslut. Jag hoppas att hon åker tillbaka för vi hade det väldigt roligt tillsammans och det var extra kul att få göra det här äventyr tillsammans med henne.

Den här artikeln handlar om: