Produktguiden

Nya grepplindan sprider kärlek

ANNONS

"Jag vill få ut ett positivt budskap genom mina produkter"

19-årige Simon Möller spelar till vardags innebandy i Lillån IBK i Allsvenskan. Han går just nu sista året på gymnasiet där han pluggar ekonomi. Inom ekonomi-kursen ingår det att skapa ett UF-företag (Ung Företagsamhet). Han valde då att starta ett företag utifrån sitt intresse - innebandy. Därav skapades företaget Spread Love UF.

– Idén bakom företaget är att kunna erbjuda kvalitativa innebandy-grepplindor med ett bra budskap till ett billigt pris. 10 procent av all inkomst går sedan till VOX IF som är en nystartad förening som ger möjligheten till ungdomar i förorten att börja spela innebandy. Föreningen stöttas av Örebro Läns Innebandyförbund. Ambitionen med projektet är att marknadsföra innebandy genom att erbjuda öppna träningar i områden där få ungdomar utövar sporten.

Grepplindorna är designade av Simon och framtagna och tillverkade av en leverantör utomlands.

– SL Grip är en grå innebandy-grepplinda som är tryckt med texten “Spread ♡”. SL Grip har en klibbig yta med mönstrade rutor som hjälper till att få ett bättre grepp om klubban. Budskapet “Spread Love” handlar om att sprida kärlek på och utanför planen. Att sprida kärlek på planen kan till exempel handla om att pusha sina lagkamrater genom uppmuntrande ord i både medgång och motgång. Jag vill få ut ett positivt budskap genom mina produkter som förhoppningsvis kan få påminna spelaren om varför man spelar innebandy, kärleken till sporten! 

Spread Love UF är just nu ett UF-företag, men ambitionen är att kunna fortsätta med företaget efter studenten. 

– Med tanke på att vårens innebandysäsong slutade abrupt, hann jag inte utveckla företaget på det sättet jag önskade. Förhoppningen är att fler ska nås av budskapet även under nästa säsong. 

Mer information hittar du på Facebook-sidan för Spread Love UF, klicka här!


FAKTA

Jörgen Lindgren

  • Ålder: 53 år
  • Tröjnummer: 10
  • Skjuter: Höger
  • Moderklubb: Järna IK (ishockey) / Telge SIBK (innebandy)
  • Position: VD, SSL AB
  • Egenskaper: Smart center
  • Motto: ”Hänger du inte med, är du inte snabb nog”
Den här artikeln handlar om: