Foto: Nobbes Djurgårdsbilder

Klart: Djurgårdens succétränare tar över allsvenska nykomlingarna

ANNONS

Efter ett års uppehåll har Jonas Gafvelin återigen plockat upp taktiktavlan: "En grym utmaning".

Tyresö Trollbäcken är nykomlingar i Allsvenskan Dam till säsongen 20/21 och nu har klubben presenterat vem som ska leda laget till hösten, och det blir ett erfaret namn som nu kliver in i båset när klubben kommit överens med Jonas Gafvelin.

Gafvelin har lång erfarenhet i bland annat CaperioTäby och Djurgården men kommer från ett års uppehåll efter att han lämnade Djurgården i slutet av säsongen 18/19. Och för Innebandymagazinet berättar Gafvelin om valet att nu plocka upp taktiktavlan igen.

- Dels har jag varit i föreningen en gång tidigare, jag tränade herrarna och tog upp dem till SSL. Sen tränar jag min grabb som också finns i föreningen i pojkar 07 och så bor jag i kommunen. Sen kändes det som en grym utmaning, de gick ju upp i Allsvenskan och det ska bli kul att ta dem som är nykomlingar. Sen har man haft lite sug på att vara på en hög nivå igen, säger Jonas Gafvelin till Innebandymagazinet. 

Du är ju annars känd för att träna herrlag, hur bra koll har du på daminnebandyn?

- Om jag ska vara riktigt ärlig så har jag inte så jättestor koll men jag försöker sätta mig in i det mer och mer. Man har ju tittat lite på någon SSL-match någon gång men inte någon jättekoll - men förhoppningsvis får jag det. Matcherna ska vinnas oavsett, så är det ju.

Det blir sommarens projekt med andra ord att plugga på?

- Man får väl försöka iallafall så att man får lite koll på hur Allsvenskan framförallt ser ut och hur det har gått tidigare år. Sen hoppas man att det blir en säsong i dessa tider, det vet man ju inte.

Men för Tyresö Trollbäcken väntar nu en tuff försäsong, även om det rådande läget med Coronaviruset sätter lite käppar i hjulen.

- Vi kommer träna hårt. Vi får köra ute, det blir asfaltsinnebandy och ute i skogen tills man får klartecken. 

Ni är nykomlingar i Allsvenskan, vad tror du om era chanser nästa säsong?

- Jag tror vi kommer ha lika stora chanser som något annat lag. Jag tror att vi kommer kunna överraska många lag men det kommer vara en utmaning, dels för mig själv med damer. Det blir lite annorlunda än att coacha herrar och det kommer vara en utveckling för mig också under resans gång. Men jag tror att vi kommer göra bra ifrån oss i Allsvenskan, vi kommer vara en obehaglig överraskning för många. Sen hoppas vi kunna knyta till oss några nyförvärv också och bredda truppen lite mer.

Och Gafvelin hoppas kunna knyta några namn till sig inom en snar framtid.

- Vi har väl några tjejer som visat intresse. Dels några gamla spelare som spelat i Tyresö Trollbäcken förut och sen några nya som är sugna på att komma in, så vi får se under de närmsta veckorna. Jag hoppas på att få in några nyförvärv.

Den här artikeln handlar om: