Bomben!
Foto: Per Wiklund

Landslagsstjärnan kan byta från topplag till botttenlag

ANNONS

Landslagets förstemålvakt Amanda Hill har varit på besök i Warberg.

Landslagsstjärnan Amanda Hills kontrakt med Mora har gått ut och just nu håller hon på att sondera terrängen inför framtiden. 26-åringen gjorde en säsong med Falun efter att hon tog studenten från RIG Umeå. Sedan dess har hon vaktat stolparna i KAIS Mora i sex raka säsonger och kanske har hon gjort sin allra sista match i dalalaget. 

- Jag har inte tänkt så mycket på framtiden utan har mest försökt att landa efter det abrupta slutet på säsongen. Det blev ett väldigt konstig avslut på säsongen och framtidsfrågor brukar man ju inte fundera på förrän i slutet på april. Nu när säsongen tog slut så tidigt så är jag inte riktigt redo för att fatta några beslut än, säger Hill till Innebandymagazinet.

Men enligt uppgifter till Innebandymagazinet så ska Hill ha varit på besök i Warberg under gårdagen och träffat klubbchefen Emil Risberg.

- Ja det stämmer, jag har pratat med dem och varit och hälsat på. Det verkar vara en bra förening som har tydliga mål med vad de vill med sitt damlag. Det var spännande och det var härligt att höra att de verkligen satsar på damlaget.

Video: Amanda Hill efter segern mot Finland i VM-semifinalen

Men det är inte bara Warberg som vill värva världsmästaren utan de har tuff konkurrens från flera andra SSL-lag.

- Jag har inte besökt några andra klubbar men jag har pratat med andra klubbar också. Jag vill inte avslöja vilka det är men det är fem olika föreningar som visat sitt intresse.

Vad är det viktigaste för dig inför ditt val av klubb?

- Det som känns viktigt för mig är att jobbsituationen ska fungera. Eftersom man inte kan leva på att spela innebandy så satsar jag på min civila karriär också. Jag har ett bra jobb på en bank just nu så att få till en bra jobblösning är väldigt viktigt för mig.

Du är ju förstemålvakt i landslaget, hur skulle det påverka din framtid i landslaget tror du om du byter ett topplag som Mora mot ett bottenlag som Warberg?

- Det tror jag inte spelar någon större roll, det skulle vara väldigt konstigt om det skulle göra det. I ett bottenlag skulle jag ju få en ännu större roll där det skulle hänga mycket mer på mig. Jag hade behövt att visa upp ännu mer av mig själv i ett lag som ligger längre ner i serien. Så jag skulle bli förvånad om min framtid skulle se annorlunda ut i landslaget om jag spelade i ett bottenlag istället.

Har du tröttnat på Mora efter sex säsonger i Dalarna eller är det fortfarande ett alternativ?

- Mora är självklart ett av mina alternativ och jag trivs väldigt bra i laget och föreningen och jag har ett bra jobb här. Så det är fortfarande ett huvudspår.

När ska du bestämma dig?

- Det vet jag inte just nu.  Det får ta sin tid och jag vill växa fram till ett beslut som känns bra både med innebandy och jobb.      

 

Den här artikeln handlar om: