#ibsilly
Foto: Robin Andersson

Vilken Lockerudspelare tar första SM-guldet?

ANNONS

Täbys nyförvärv Ellen Nyman om varför hon lämnar Lockerud Mariestad.

Västra allsvenskans poängdrottning Ellen Nyman har varit ett hett namn bland sportcheferna i SSL de senaste säsongerna men trots alla lockropen har 20-åringen stannat kvar i Lockerud Mariestad ändå tills nu. Efter 6 säsonger i allsvenskan så skrev Nyman på för Täby FC förra veckan.

- Täby är en stor förening som visar tydliga och bra mål. Att ha en vardag med bland annat landslagsspelare tror jag kommer gynna mig gott eftersom målet för mig är att en dag spela i A-landslaget. Jag är en person som älskar att tävla och det just det Täby vill, säger Nyman till Innebandymagazinet.

Trots att Nyman bara är 20-år har hon spelat i allsvenskan i 6 säsonger och varit en av södra halvans bästa spelare de senaste säsongerna.

- Det är många lag som har hört av sig. Klubbar/lag började ringa redan en dag efter att säsongen tog slut. Exakt hur många som hört av sig är något jag vill hålla för mig själv men intresset har varit stort. Det är jättekul att många visar intresse men det är skönt nu när jag bestämt mig.

Du har ju nobbat SSL-klubbarna innan varför valde du att tacka ja den här gången?

- Min förra säsong var jag inte alls nöjd med och kände mig inte förtjänt av att ta steget till SSL men det gör jag i år. Dels för att det gick bättre poängmässigt samt att jag tog stora steg i min fysiska utveckling. Jag känner mig redo men jag kommer att lägga i ännu en växel för att bli så förberedd som det bara går.

Vad har du för förväntningar på din debutsäsong i Superligan?

- Jag tror att det kommer bli en rolig och spännande säsong för min del. Självklart hoppas man få mycket speltid och att göra lite poäng men det är ju trots allt mitt första år i SSL så det är ganska svårt att svara på.

Lockerud Mariestad tog JSM-guld för fyra år sedan och då var Nyman en av nyckelspelarna. Andra nyckelspelare som var med i guldlaget var Klara Loneberg och Emma Stenberg som spelar i Pixbo nu. Jennifer Wirén som enligt säkra källor är klar för Malmö och Wilma Klingberg som återfinns i Endre. Så det är upplagt för en hel del heta matcher i matchen kommande säsong.

 - Tyvärr spelar inte Klingberg i Endres SSL-lag och jag har inte uppgifter om vart Wirén tar vägen men oavsett så är det kul att möta mina gamla lagkamrater. Flera av dessa som nämns är mina nära vänner och jag saknar självklart att träffa dem vardagligen så att få möta dem i SSL kommer bli kul. Hoppas att Wirén tar steget till SSL för så pass bra är hon och då kommer vi träffas mer än om hon stannar kvar i Allsvenskan.

Video: Nyman briljerar med sin teknik i SDF-SM

Vem av er kommer ta det första senior SM-guldet då?

- Haha, självklart kommer det att bli jag. Det är tydligt med vad Täby vill och jag tror att guldet blir vårt.