#ibsilly
Foto: Per Wiklund

7 glada sillynyheter för Falun

ANNONS

SSL-nykomlingarna har börjat rusta för comebacken i högstaserien.

Efter fyra säsonger i allsvenskan är Falun åter igen redo för att göra sin 24:e säsong i högstaligan till hösten på damsidan. Igår presenterade man 7 truppnyheter där 4 spelare flyttas upp från Dam1an-laget och tre spelare som skrivit på nya kontrakt.

Malin Hansson(03:a som gjorde 24+14), Emma Hansson(03:a som gjorde 11+10), Alma Röhnisch(02:a som gjorde ett assist som målvakt) och Madeleine Larsson(03:a som gjorde 13+6)flyttas upp från Dam1anlaget.

- Vi har fyllt på truppen med fyra fantastiska talanger som på sikt kommer bli spelare som skall bygga stommen i framtidens IBF Falun, säger lagets tränare Daniel Dalbjer till Faluns hemsida.

Sedan har även tre spelare skrivit på nytt kontrakt och det är Lovisa Stenberg som stod för 22+4 i allsvenskan, Agnes Edlund som stod för 11+7 och Elvira Lövén som stod för 6+2.

- Kul att tjejerna tror på det vi har på gång här i Falun och vill fortsätta sin resa tillsammans med oss. Lovisa kommer bli en fantastiskt tillgång för oss i SSL med hennes målskytte. Agnes är en riktig poängspelare och Elivra är en hårt arbetande back med riktigt fina handleder. Jag tror stenhårt på vårt kommande lag och med förlängning på dessa tre rutinerade spelare känner jag att vi står starka inför vad som komma skall.

Den här artikeln handlar om: