Foto: Roine Bengtsson

Backstjärnan följer med Partille upp i ettan: "Oklanderlig säsong"

ANNONS

Herr2an Västsvenskas bästa back fortsätter i laget efter uppflyttningen.

Läs också: Årets 75 bästa spelare och tränare i Herr2an

När Partille vann Västsvenskas Herr2an-serie den här säsongen med 19 vinster av 19 möjliga så var Johan Främberg starkt bidragande med bland annat 32 poäng, +61 (!) i plus/minus-statistiken och fyra matchavgörande mål. Främberg utsågs av tränarna till seriens bästa back.

– En helt okej säsong från start till mål skulle jag säga. Jag hade en bra bit kvar till högstanivån men inga direkta dalar heller och poängen trillade in i jämn takt, säger Johan Främberg om sin egen säsong till Innebandymagazinet och beskriver sin spelstil:

– Jag är en back med mina absoluta styrkor i offensiven. Jag styr och ställer gärna i uppspelsfasen och fyller på som fjärdegubbe mer än ofta, vilket gör att min backkollega ibland får städa lite bakom en. Relativt kvick och trygg med bollen och gillar att vända bort min motståndare vid tillfälle.

Vad säger du om lagets säsong som helhet?

– Lagets säsong har väl varit oklanderlig egentligen och grabbarna har skött sig bra. Mot slutet gjorde vi väl inte mer än vad som krävdes i matcherna men det är ofta svårt att undvika när tabellen utvecklar sig såsom vår gjorde.

Hur ser framtiden ut, blir du kvar i laget eller kan det bli en ny klubb, och vad har du för ambitioner framåt?

– Säsongen som kommer innebär vidarespel i Partille. Vad som händer efter det beror på hur säsongen går och så vidare. Har plugget här hemma i Göteborg också vilket går i första hand just nu och styr lite vilka möjligheter jag har i framtiden.