MR.Silly: Blogg
Foto: Per Wiklund
Bomber och blindgångare i SSL Dam
ANNONS

Bloggaren Mr. Silly med de senaste ryktena om 20 spelare som kan byta SSL-klubb på damsidan.

Igår testade jag två nya begrepp som jag precis fått lära mig, jag bjöd på en cliffhanger att jag skulle avslöja minst 10 kommande övergångar från damernas SSL idag samt att jag bjöd på en teaser att Sveriges största talang 2019 lämnar Sirius för att flytta till Västerås och plugga.

Självklart är jag en hen av mitt ord och tänker hålla vad jag lovade men på tal om att hålla vad man lovar så har det bara gjorts tre värvningar i SSL dam än som är officiella och jag har avslöjat alla tre innan dem gjorts. Men nog om min förträfflighet och istället back to business. Nedan bjuder jag på en hel drös med rykten från damernas SSL från lite varierande källor och med varierande trovärdighet. Om det är bomb eller blindgångare låter jag vara osagt i dagsläget men det skulle förvåna mig om inte minst 80% stämmer fullt ut.

 IKSU har det jobbigt just nu och verkar ha startat ett krig med sin moderförening efter att de beslutat att dra in elitstödet till sina olika förgreningar. Men på spelarfronten så fortsätter man att leta efter nyförvärv och man har tre finska spelare från Koovee på gång. Spelarna i fråga är Mia Vallenius, Johanna Homi och Tuulia Aho. Mia ska vara stjärnan i trion och de har varit i kontakt med IKSU men de har ett krav och de är att alla tre ska spela i samma lag. Enligt min källa så är IKSU första valet men de har även kontakt med andra svenska klubbar och var de hamnar beror nog på vilket lag som har plats för tre spelare där kanske inte alla tre håller SSL-klass.

Från en gigant till en annan så cirkulerar det massor av rykten om vad som händer med KAIS Moras stjärntrupp till nästa säsong och här är det jag har hört därifrån.

Backgiganten Frida Bäfve verkar vara förlorad då hon kommit in på polishögskolan. Hon sägs hamna i Sirius eller kanske i allsvenska Storvreta för att tiden kanske inte kommer finnas helt ut för en elitsatsning samtidigt som utbildningen pågår.

Malin Andreasson sägs lägga av för att hon istället ska satsa på Moras hockeylag. 

Johanna Hultgren och sambon Malin Hörnberg ryktas flytta hem till Umeå igen då Malin har hemlängtan. Där ligger en comeback i IKSU närmast till hands för de båda men mina källor säger även att det tisslats lite om att Hultgren kan lägga klubban på hyllan.

My Kippeläs kontrakt har gått ut och inget nytt är påskrivet. Enligt min källor vill hon vara kvar i Sverige och hon har fått flera anbud från olika lag men inte bestämt sig var hon kommer spela kommande säsong. Mora ska vara ett alternativ men hon väntar ut vad som händer med truppen först.   

Sist men inte minst så ryktas det om att Anna Wijk inte kommer lägga klubban på hyllan på grund av det snöpliga slutet på säsongen och det var inte så hon ville avsluta sin fantastiska karriär. Flera källor säger att hon kommer spela en säsong till men att det inte blir i Mora utan hon kommer avsluta karriären i Täby eller Nacka Wallenstam.

Nu lämnar jag Mora och vänder blickarna norrut mot RIG-land där de senaste nytt är att poängdrottningen Julia Zachrisson, som jag skrivit tidigare om kommer hamna i JIK, Täby eller Sirius, har valt bort Sirius och nu väljer mellan Täby eller Jönköping. Målvakten Lovisa Von Fircks har varit och provspelat med Täby, Sirius och Nacka Wallenstam där det enligt mina källor står mellan Täby och Sirius.

Video: Julia Zachrisson gör ett äkta hattrick på 16 minuter

På tal om Täby så placerar en väldigt bra källa Rönnbyspelaren Felicia Forsmark där kommande säsong. Enligt källan så har hennes tvåårskontrakt gått ut och hon är mer eller mindre klar för Champions Cupmästarna. 

Spelare som gör bra ifrån sig i allsvenskan brukar alltid vara ett hett byte för SSL-klubbarna och enligt mina källor ska Lockerud Mariestads Jennifer Wirén tröttnat på att snubbla på mållinjen hela tiden med sin moderförening så kommande säsong kommer hon äntligen få spela i SSL men med "Los Magenticos" i Malmö.

Sirius har de två senaste säsongerna bytt ut halva laget en trend som verkar stå i sig även kommande silly. Frida Lundberg har redan tackat för sig, Linnea Hammar berättade jag om igår flyttar till Västerås och dessutom sitter en hel bunt med åtgående kontrakt och ingen av dem ska Sirius ha påbörjat förhandlingar med än enligt säkra källor. Dessa spelare är Matilda Andersson, Anna Gertz, Evelina Sparf och Sofie Paulsson. Återstår att se vad som händer med den kvartetten men en spelare som Sirius definitivt förhandlar med är landslagsspelaren Klara Molin. Men enligt mina källor så är inte Molin så sugen på att förhandla med Sirius utan hon diskuterar för fullt med Rönnby, Endre och Täby om en framtid där istället. Förstemålvakten Jennifer Gräll sägs även ha planer på att lägga upp hjälmen på hyllan.  

När vi ändå är inne på landslagsspelare och Endre så sitter landslagsstjärnan Stephanie Boberg på ett utgående kontrakt och enligt mina källor har hon inte kommit överens med Endre om ett nytt kontrakt och 25-åringen sonderar terrängen för fullt. Backstjärnan lämnade ju Pixbo för två säsonger sedan men en comeback där ska inte vara aktuell. Väldigt lösa rykten har gjort gällande att hon saknar Skåne och att en flytt till Malmö eller Lund kunde vara aktuellt. 

Det var allt för denna gången, nu gäller det bara att hitta sin favoritfåtölj och luta sig tillbaka och se hur många av dessa rykten som kommer att besannas eller inte. Jag inledde ju med att berätta om mina två nya begrepp jag precis lärt mig och jag tänkte avsluta med ett tredje som jag själv kommit på och lanserat idag. Bomber eller Blindgångare? Ja, det får tiden utvisa om de 20 ovan nämnda spelarna var bomber eller blindgångare men konceptet kan jag garantera kommer återkomma under denna silly season från min sida.

Om bloggen: Mr. Silly är Innebandymagazinets nya anonyma Silly season-bloggare. Här kommer heta rykten och stoff att behandlas, och man ska som alltid i sillytider ta uppgifterna med en liten nypa salt. Har du tips eller information till Mr. Silly? Tveka då inte att maila till sillyseason@innebandymagazinet.se eller skicka ett meddelande via kontaktformuläret här.






 

Den här artikeln handlar om: