#IBSILLY-Extra
Foto: Tomas Brandt Wangel

Klart: RIG-anfallaren klar för spel i SSL

ANNONS

Endre värvar från RIG Umeå: "Kommer med stor sannolikhet att bli en publikfavorit".

Efter flera tunga besked för Endre kommer nu ett riktigt glädjebesked inför nästa säsong. Detta då klubben under torsdagen meddelar att man gjort klart med 19-åriga Ebba Bognesand som då ansluter från RIG Umeå. Hon har tidigare varit med och bland annat tagit tre SM-guld för juniorer, men nu blir det alltså SSL Dam och Endre till nästa säsong. 

- Jag valde Endre av flera anledningar. De sportsliga förutsättningarna med laget, teamet runt det och upplägget av säsongen känns bra. Laget ser spännande ut och jag hoppas kunna tillföra ytterligare alternativ i spelet, sedan fick jag också en väldigt positiv bild av Visby och det sociala livet, vilket känns bra, säger Ebba Bognesand till lagets hemsida.

Från Endres sida tror man att Bognesand kommer att bli en ny publikfavorit på Gotland.

- Vi är glada att Ebba valde Endre. Det är en smart spelare i försvarsspelet och hon kommer med stor sannolikhet att bli en publikfavorit i ICA Maxi Arena för hennes energi och arbetskapacitet. Då vår spelidé är att äga boll så mycket som möjligt, så kommer hennes starka närkampsspel med boll att vara viktigt, säger Joakim Sjöstrand till lagets hemsida.

TV: Se Ebba Bognesands mål för RIG Umeå i derbyt mot Dalen nedan.

Den här artikeln handlar om: