FRAMTIDEN OSÄKER - IKSU
Foto: Per Wiklund/Magnus C Lydahl

IKSU:s skarpa kritik - mot IKSU: "Känns fruktansvärt"

ANNONS

Lagkaptenen: "De har bara stängt dörren i ansiktet på oss och den är inte ens öppen för diskussion"

Under gårdagen kom beskedet från huvudföreningen i IKSU att man drar in elitstödet till innebandysektionen och inte beviljar något likviditetsstöd. Detta på grund av den rådande situationen med Coronaviruset som bland annat påverkat negativt ekonomiskt, och det är ett besked som innebär att IKSU nu kan tvingas komma att lägga ner laget.

Och från innebandysektionen riktar man nu skarp kritik mot huvudföreningen som man menar stängt dörren och inte ens är öppna för en diskussion kring hur man ska rädda upp läget.

- Det här kom som en chock för alla och även för mig. Jag har ju byggt mitt liv i Umeå för att spela innebandy i IKSU. Alla andra i laget sitter i en liknande sits. För mig är det inget alternativ att flytta härifrån. Antingen spelar jag i det här laget eller inte överhuvudtaget. Jag får minst sagt ont i magen av situationen vi sätts i nu, säger lagkaptenen Emelie Wibron till lagets hemsida.

Wibron fortsätter och menar att huvudföreningen inte ens ger innebandysektionen en chans att överleva.

- Det känns fruktansvärt och det som känns värst är att det har kommit så plötsligt. Vi är världens mest framgångsrika innebandylag och vi har tillsammans med många eldsjälar redan innan vår tid jobbat hårt för att bygga upp det varumärket som alltid har handlat om IKSU-hjärta. Ändå finns det ingen som helst vilja att kämpa tillsammans med oss, trots att vi är beredda att göra allt för att leva vidare, säger Wibron och fortsätter:

- De har bara stängt dörren i ansiktet på oss och den är inte ens öppen för diskussion. Det minsta vår verksamhet förtjänar är att vi får kriga in i det sista för att få överleva, inte att vi är det första IKSU prioriterar bort. De ger oss inte ens chansen och det är det som är mest tragiskt. Vi spelare hoppas alla på någon typ av mirakel och att vi ändå står där när nästa säsong börjar för att slåss om ett SM-guld. Ingen kan tänka något annat.

Klubbchefen Jocke Sjöström säger till IKSU:s hemsida att det länge känts som innebandyn är lågt prioriterade i IKSU.

- Vi har länge haft känslan att vi är lågt prioriterade i föreningen och det här känns tyvärr som ett bevis på det, säger Jocke Sjöström till lagets hemsida.

Nu väntar fortsatta diskussioner för IKSU med sponsorer och spelartruppen, men Sjöström poängterar att det här i grunden inte handlar om pengar.

- Det här handlar inte bara om pengar utan om hjärta och klubbkänsla. Vi kanske kan sätta i gång säsongen om vi har tillräckligt mycket pengar men det är en kortsiktig lösning. Den långsiktiga frågan är hur vi ska kunna verka i en förening som värderar och behandlar vår verksamhet så här? Med all respekt för hur Coronakrisen kan påverka IKSU i framtiden så trodde jag ändå att vi skulle vandra den vägen tillsammans. Vi i IKSU Innebandy har varit stolta över både den verksamhet vi bedrivit och den värdegrund som verksamheten har vilat på.

Men det gäller att komma fram till ett snabbt beslut kring framtiden.

- Vi får se vad vi kan göra nu. Vi behöver nog hur som helst ta ett relativt snabbt beslut, inte minst för spelarnas skull. Det är en hel trupp som ska hitta en annan tillvaro om det här avslutas.

Du kanske även vill läsa:
Ekonomisk osäkerhet i IKSU och indragna elitbidrag
Ekonomisk osäkerhet i IKSU och indragna elitbidrag