Falun
Foto: Per Wiklund

Falun-stjärnan: "Det gör ont hela tiden"

ANNONS

Johannes Larsson öppnar upp om kroniska sjukdomen som gör att han inte kan böja på tårna.

För några dagar sedan blev det klart att Faluns Johannes Larsson väljer att lägga klubban på hyllan efter en lång och framgångsrik karriär som bland annat innehållit fem SM-guld och ett VM-guld. I en längre intervju med DT.se berättar Larsson om beslutet att lägga av och den kroniska sjukdom han lider av som gör att han inte kan böja på tårna.

- Det gör att jag inte kan böja dem, så jag har kroniskt ont. Och det gör ont hela tiden, när jag går och så vidare. Jag har opererat en tå, men jag har fått det i fler, säger Johannes Larsson till DT.se.

Problemen med tårna började för fyra-fem säsonger sedan, och på frågan hur han hanterat det här i vardagen som innehållit mycket träning på elitnivå nämner Larsson flera faktorer.

- Smärtstillande. Och så har jag fått hjälp med sulor från Fot & Skokliniken i Rättvik som har gjort kolfibersulor åt mig. De är lite hårdare så att det inte går att böja dem. Så det är väl det. Sen har man fått bita ihop.

Och även om skadebekymren är en del i att han lägger av så är det inte allt utan det finns fler bakomliggande faktorer till beslutet att nu avsluta spelarkarriären.

- Vi har ju barn och ska få ett till som också kommer att ta tid. Och sen blir jag klar med min utbildning på ekonomprogrammet och ska börja jobba som revisorsassistent här, så det kommer att ta sin tid det också.

TV: Falun-relaterat: Här måljublar Falun för sista gången inför hemmapubliken i årets seriespel