Chockbeskedet
Foto: Magnus C Lydahl

Sara Steen om beslutet att avsluta karriären

ANNONS

En av de största stjärnorna på 10-talet lägger klubban på hyllan vid 24-års ålder.

Endres superstjärna Sara Steen har haft två skadefyllda säsonger bakom sig och igår kom chockbeskedet att 24-åringen avslutar sin karriär och lägger upp klubban på hyllan för gott. Steen debuterade i SSL som 14-åring och totalt blev det 10 säsonger med Endre i Superligan och en säsong med Falun.  

- Det har varit några tuffa säsonger med skador och det har gjort att jag tappat motivationen lite. Jag vill vara den som alltid ger 100% i allt och känner att jag inte kommer kunna göra det längre, säger Steen om beslutet av lägga klubban på hyllan till Innebandymagazinet.

Förra två säsonger sedan bröt hon handleden och tvingades att avbryta säsongen efter 18 spelade matcher. En skada som aldrig blev helt bra och fjolårets säsong spelade hon med ett specialskydd för handen. Denna säsong varade i 17 omgångar sedan åkte hon på en hjärnskakning när hon flög in i målburen mot Karlstad. I samband med detta upptäckte läkarna att Steen hade ett kavernom i hjärnan. Det är blodkärl som bildat en härva i en liten del av hjärnan.    

- Det är bra just nu. Mina problem just nu ligger fortfarande i hjärnskakningen enligt läkarna, jag blir väldigt trött och behöver vila mycket. Just kavernomet är under kontroll, sist jag gjorde röntgen såg dem att de hade blött lite i hjärnan runt det. Nu ska jag på en ny MR idag men så länge det inte blöder mer så är de under kontroll. Just nu har jag precis börjat med lättare träning såsom löpning och så vidare, så det känns skönt.

Video: Incidenten när Steen drabbas av hjärnskakning

På 287 SSL-matcher gjorde Steen 191 mål och 121 assister och totalt 312 poäng. I landslaget spelade Steen 28 matcher och gjorde på dessa 28 mål och 17 assist. I prisskåpet hemma på Gotland hänger det två VM-guld och två SM-brons. 

- Mina bästa minnen från karriären är mina VM-guld och alla slutspel med Endre.

Hur går tankarna inför framtiden, kommer du fortsätta inom innebandyn på något sätt, Endre står ju utan tränare just nu?

- Just nu känner jag att jag bara vill vara lite, umgås med nära och kära, rehaba i lugn och ro och sen tar jag det därifrån. I framtiden kommer jag säkert vilja hjälpa till med något inom klubben, de tvivlar jag inte på.

Lägger du upp klubban på hyllan för gott eller kommer du göra en Anna Jakobsson och göra comeback om något år?

- Som jag känner nu finns det inte en chans, nej. Men jag älskar innebandy och kan aldrig veta hur jag känner om några år.



FAKTA

Sara Steens drömsexa

  • Målvakt: Liisa Kokkonen
  • Back: Stina Ander
  • Back: Ida Sundberg
  • Forward: Anna Moberg
  • Forward:Anna Jakobsson
  • Forward: Sara Steen
Den här artikeln handlar om: