#ibsilly
Foto: Adam Troy

EXTRA: Supertalangen Filip Eriksson klar för Storvreta

ANNONS

Övergången bekräftad - målfarliga Filip Eriksson byter från Sirius till Storvreta.

− Vi är jätteglada att Filip Eriksson valde Storvreta IBK för sin fortsatta karriär. Kul även för Uppsalapubliken att vi får behålla denna bolltrollare i stan. Vi ser det som en investering för framtiden, han är ung men har redan massor av SSL-rutin. Vi vet att han kommer att bidra i poängprotokollet i minst två år framöver, välkommen till Storvreta Filip, säger sportsligt ansvarige Henrik Ededahl i ett pressmeddelande.

Filip Eriksson fick sitt genombrott i SSL 2018/2019 när han stod för hela 36 mål och 30 assist på 32 matcher i grundserien. Förra säsongen blev det 22 mål och 27 assist på 28 matcher hos ett lag som krigade för att inte ramla ur SSL.

− Jag känner att detta är det bästa valet för min egna utveckling samtidigt som jag vill slåss om SM-guld och titlar. Storvreta är en storklubb med många fans och mycket publik som de har byggt upp under en längre tid. Jag har höga förväntningar på de kommande åren i Storvreta där jag vill utvecklas både på och utanför planen och vinna guld, berättar Filip Eriksson.

Kontraktet är skrivet på två år.

Video: Två av Filip Erikssons mål från säsongen

Den här artikeln handlar om: