#ibsilly
Foto: Per Wiklund

Nykvarn gick bet på drömvärvningen - men har ögonen på en annan poängmaskin

ANNONS

Supervärvningen som inte blev av: "Vi gjorde ett försök, men vi står inte och faller med honom".

Nykvarn kommer från en stark debutsäsong i Allsvenskan Södra där man slutade på en femteplats, fyra poäng bakom Örebro som knep den sista platsen ovanför kvalstrecket. Och det är en säsong man i stora lag är väldigt nöjda med i Nykvarn.

- Vi är väl nöjda med det som nykomlingar. Vi hade en målsättning att hålla oss kvar sen är det väl klart att med de förutsättningar vi hade inför slutet av säsongen så skulle vi gått till kval när vi låg där vi gjorde. Vi tappade lite på slutet av säsongen och det berodde på att vi är nykomlingar, det var därför vi inte grejade kvalplatsen, säger Nykvarn-tränaren Sebastian Wahlgren till Innebandymagazinet.

Wahlgren skrev nyligen på ett nytt kontrakt med Nykvarn och till nästa säsong har man siktet inställt högt.

- Då går vi för SSL. 

För att lyckas med det så har Nykvarn spänt ögonen i flera gamla Nykvarn-produkter under årets sillytider. Man har tidigare benämnt Växjös Karljohan Ahlroth som en riktig drömvärvning som man skulle göra allt för att värva in. Ahlroth förlängde dock sitt kontrakt med Växjö och Nykvarn gick därmed bet på sin drömvärvning.

- Det är klar att det är jättetråkigt. Det öppnade en möjlighet för oss att få hem honom och vi hade en dialog med honom att han var sugen att komma hem, och det är klart att då chansade vi på att få hem honom. Men han ska spela i SSL, han ska vara med i landslaget det är inget snack om det. Han är för bra för att spela i allsvenskan. Men vi gjorde ett försök, men vi står inte och faller med honom.

Men Wahlgren och Nykvarn har siktet inställt på några andra namn där Onyx Filip Karlsson står högst upp på listan. Karlsson slutade på en tredjeplats i Allsvenskan Södras poängliga med 61(45+16) poäng och är ett namn man jobbar hårt på.

- Jag har alltid haft en dialog med gamla Nykvarnare som är ute i landet och jag har en dialog med några namn som står ganska högt upp på våran lista att få hem. Det finns väl någon i Onyx som gjort mycket poäng som står högt upp, sen finns det några i Strängnäs sådär. Vi är alltid ute efter alla gamla Nykvarnare men den som står högst upp på listan är han i Onyx.

Det är ingen av era gamla spelare i SSL som ni tittar på?

- Jo det är klart att vi gör men man måste vara realist i de här tiderna. Valle(Valdemar Ahlroth) är en drömvärvning men han har ju kontrakt med Storvreta så det är ingen idé att ge sig in där. Samma med Hampus och Viktor, men vi har en dialog med dem hela tiden.

Hur ser du på era chanser att knipa en topp fyra placering nästa år?

- Det ska vi bara göra, det finns inget annat och vi säger ju att vi ska upp till SSL. Sen om vi gör det nästa år eller året efter, men vi ska upp till SSL. Det finns inget vi kommer backa på där, så topp fyra ska vi absolut vara nästa år.

TV: Storvretas Valdemar Ahlroth spenderade en del av säsongen som utlånad i Nykvarn - se när han nätar för sin gamla klubb här nedan.

Den här artikeln handlar om: