Landslaget
Foto: Per Wiklund
Coronaviruset

Extra: Fyra landslagsläger ställs in - ett flyttas

ANNONS

Coronaviruset sätter stopp för landslagsverksamheten framöver.

Tidigare idag kunde Innebandymagazinet rapportera om att herrarnas VM-läger som skulle gått av stapeln i början av juni var i farozonen att ställas in. För även om det då fortfarande var aktuellt så menade förbundskapten Mikael Hill att han gissade på att det kunde komma att bli inställt på grund av den rådande situationen med Coronaviruset.

- I dagsläget är det väl det men jag skulle gissa att det inom kort kommer information om vad som gäller för all landslagsverksamhet. Vi såg U19-VM flyttas, så vi får se vart det här tar vägen, sa Mikael Hill till Innebandymagazinet då.

Och nu är det även bekräftat.

För under torsdagen meddelade Svenska Innebandyförbundet att fyra kommande landslagsläger är inställda och ett är flyttat till september.

- Det är ett lika tråkigt som logiskt beslut. Spelare och föreningar förtjänar att kunna planera sin verksamhet i god tid, inte minst under dessa extraordinära tider. Därför var det prioriterat att komma med ett beslut kring det här, säger Svenska Innebandyförbundets landslagschef till Svensk Innebandys hemsida och fortsätter:

- Nu ska vi tillsammans med staberna hitta en strategi för att parera för dessa uteblivna läger så bra som vi kan kopplat till vår målsättning – att vinna VM-guld. I höst hoppas vi att tävlings- och lägersäsongen kan starta igen som planerat, då med tre världsmästerskap på nio månader.

Följande läger påverkas framöver:

Maj
VM-läger & U19-VM dam (flyttas till september)
Breddläger U19 dam (inställt)
Breddläger U19 herr (inställt)
Damlandslaget (inställt)

Juni
Herrlandslaget (inställt)

Den här artikeln handlar om: