Superligan
Foto: Magnus C Lydahl

Systrarna Kauppi kan ha gjort sin sista match i Sverige

ANNONS

Superstjärnan Veera Kauppi om att vinna guldet och framtiden.

I fredags slog bomben ner att innebandysäsongen 19/20 är över och att det inte blev något slutspel. På damsidan blev seriesegrarna IKSU utnämnda till svenska mästare och tilldelades SM-guld för säsongen 19/20.

- Jag har kanske lite blandade känslor. Det är ju inte riktigt samma sak som att spela slutspel med alla de där tajta matcher och vinna i Globen framför jättepubliken så det känns såklart ganska konstigt. Vi hade inte ens hunnit spela klart grundserien men samtidigt tycker jag att vi har varit så bra denna säsongen att vi förtjänade guldet, säger Veera Kauppi till Innebandymagazinet.

IKSU ledde serien med fem poäng över Pixbo när det återstod 6 poäng att spela om när beslutet kom. Dessutom så ledde Veera poängligan 7 poäng före Anna Wijk. 

- Som tabellen visar så tycker jag att vi har varit bra genom hela säsongen. Det är jättesynd att säsongen tog slut innan vi fick möjlighet att gå in i slutspelet. Vi spelade många bra matcher nu i slutet av säsongen och det kändes verkligen som att laget var redo för slutspelet och vi spelare var i toppform.

Video: Kauppi-show mot svenska mästarna

Du gjorde inte lika många poäng denna säsong som ifjol när du slog poängrekordet och gjorde 91 poäng i grundserien. Nu stannade du på 76, vad säger du om din egen säsong?

- Det är inte bara poäng man ska titta på. Min säsong har varit bra med och utan poäng tycker jag och jag höll hög nivå i mest av matcherna. Såklart har det varit lite upp och ner då och då men nyligen hittade jag verkligen mitt spel precis som jag ska göra innan slutspelet och de viktigaste matcherna på säsongen. Därför känns det också tråkigt att säsongen tog slut just nu.

Den finska världsstjärnan och hennes tvillingsysters Oonas kontrakt går ut med IKSU nu och var de kommer spela nästa säsong är högst ovisst. Enligt ryktena som florerar där ute så förutom en förlängning så ska Pixbo och Mora ha gett sig in i jakten igen, det var ju de tre lagen som tvillingarna valde mellan när de flyttade till Sverige för två säsonger sedan. Sedan är även ett alternativ en hemflytt till Finland.

- Just nu lever vi livet en dag i taget mest på grund av Corona för det finns ganska många frågetecken bara kring det och situationen i världen. Allt är öppet nu och det enda jag kan säga är att jag och Oona kommer att spela i samma lag.