Foto: Adam Troy

Falun ska ta SSL med storm: "Vi har allt som krävs"

ANNONS

Tillbaka i finrummet för att stanna - tränaren: "Vi är ruskigt motiverade"

När seriesegrarna i Allsvenskan Norra (RIG Umeå) och Västra (Rönnby Västerås Ungdom) tackat nej till uppflyttning har Svenska Innebandyförbundet beslutat att flytta upp de två återstående seriesegrarna i SSL - Falun från Östra och Lund från Södra. Ett besked som togs emot med stor glädje i Falun.

– Framför allt känns det jävligt lättande. Jag hade hoppats på det här beslutet och trodde på det själv när jag tänkte kring vad som vore rimligt. Att Dalen åker ut vill jag inte uttala mig om, det är ett vasst beslut, men beslutet om vilka som går upp tycker jag är helt rätt även om jag självklart är färgad, säger tränaren Daniel Dalbjer till Innebandymagazinet och beskriver lagets resa fram till det här:


– Vi har jobbat målmedvetet, och jämför man med förra året och förra kvalet där vi torskade mot Nacka i två matcher som vi förde alla gånger i veckan så är vi klasser bättre nu, redan bara efter ett år. Vi jobbar vidare med varje träning varje vecka för att bli bättre och bättre. Det har varit lätt att ha och göra med det här laget där alla vill dra åt samma håll och är beredda att lägga ner precis allt som krävs, allt från hård träning till det taktiska, och det är extremt kul att jobba under de omständigheterna. Vi har också en förening som är tydlig med att vilja nå lika långt med damerna som herrarna, och det gör det tydligt för oss som arbetar i laget också. Det finns bara ett mål.

Att ta er upp till SSL var ett stort mål, hur mycket motivation finns det kvar?

– Det målet är redan borta. Det finns ett nytt mål, direkt nu idag, hos mig och spelarna. Det som var igår och förra veckan är historia, nu är det bara att se framåt och tänka större. Vi är ruskigt motiverade. Att vi skulle vara nöjda med att ha tagit oss upp… nej, då har man missuppfattat det här. Vi ska vara nöjda med vad vi åstadkommit men vi nöjer oss inte här.

Hur redo är ni för SSL, behöver ni förändra något?

– Vi behöver inte ändra någonting. Det kommer förmodligen hända grejer men vi behöver egentligen inte ändra ett smack. Vi är rustade taktiskt, fysiskt, innebandymässigt, breddmässigt, talangmässigt, spetsmässigt - vi har allt som krävs för att spela i SSL. Det är därför jag är så glad att det här beslutet kom. Vilken position vi kommer ha i SSL behöver man inte sticka ut hakan med nu, det får framtiden utvisa, men vi har ett lag som har sopat hem den tuffaste allsvenskan och har en bra ryggrad att luta oss på. Jag är inte det minsta orolig. Nu ska vi förbereda oss, träna hårt och förhoppningsvis få in några goa nyförvärv. Sedan är tanken att ta SSL med storm.