IKSU och Falun mästare. Dalens damer åker ut trots att de hade chansen att klara kontraktet. Och fullständigt kaos i seriepyramiden efter SIBF:s beslut om att avsluta säsongen 2019/20.
Foto: Adam Troy/Per Wiklund/Magnus C Lydahl
Coronaviruset
Guldjubel och sorg - rekordmånga beslut på en och samma gång

"Framtiden får utvisa om det var ett förnuftigt beslut att strypa säsongen 2019/20 helt fredagen den 20:e mars", skriver Innebandymagazinets grundare Magnus Fredriksson.

Det har skrivits svensk innebandyhistoria den här säsongen. För landets +100 000 tävlingsspelare tog säsongen slut under upploppet. Jag personligen är besviken som spelare, ledare, journalist och innebandyfantast.

Jag hade gärna väntat ett par veckor till med beslutet. Men önskan att ta beslut om framtiden nu är uppenbarligen viktigare än om simpla serieresultat, slutspelsmatcher samt kvalmatcher.

Framtiden får utvisa om det var ett förnuftigt beslut att strypa säsongen 2019/20 helt fredagen den 20:e mars. Som situationen håller på att utveckla sig just nu har vi i Sverige och i världen större bekymmer än vem som åker ur en serie, går upp en serie eller vart SM-medaljerna hamnar.

Alla kommer få kämpa under de kommande åren för att hålla sig ovanför ytan när hela samhället tagit en paus. I med

LÄS VIDARE MED PLUS
Innebandymagazinet Plus
89 kr / mån
Tillgång till allt material på Innebandymagazinet.se
Betalas månadsvis utan bindningstid
Förnyas automatiskt
Innebandymagazinet Plus
799 kr / år
Tillgång till allt material på Innebandymagazinet.se
Förnyas automatiskt
Den här artikeln handlar om: