#ibsilly
Foto: Erica Holmgren

Allsvensk succétränare söker nya utmaningar

ANNONS

Många SSL-lag sparkade sin tränare under säsongen, kommer Lillåns succétränare att ersätta någon av dem?

Harman Haurami slog igenom som tränare i Linköpings Herr1an-lag där han utvecklade klubbens ung talanger till SSL-spelare på löpande band. Efter ett par år i Linköping ville han testa sina vingar som ledde han till SSL och Örebro som assisterande tränare. Där blev det bara en halv säsong och istället gick han över till Lillån IBK i allsvenskan där han gjorts succé den senaste säsongen. Men i veckan meddelade Haurami att han inte förlänger sitt kontrakt.  

- Det har varit en bra tid på alla sätt och vis. Lillån gav mig mycket fria tyglar att jobba med den relativ unga truppen under den här säsongen. Vi har bland annat testkört ett aggressivare 1-2-2 försvarsspel, fått många spelare att växa och dessutom slussat in många juniorer inför framtiden, säger Haurami till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Resultatmässigt är jag mycket nöjd med poängen vi har tagit, trots att jag personligen hade velat plocka fler poäng i vissa matcher. Det är en härlig förening med många engagerade, både i laget men också runt om. Jag är mycket glad över att få ha varit en del av Lillån IBK.

Vad är det som gör att du väljer att lämna efter en och en halv säsong?

- Jag hade gärna velat fortsätta resan med Lillån men för någon vecka sen bestämde jag mig för att flytta närmare hem och då kändes det naturligt att meddela klubben om att detta blev min sista säsong.

Hur går tankarna inför framtiden som tränare, något nytt lag på gång?

- Det är några föreningar som har hört av sig inför nästa säsong men även de ligger några timmar bort från Jönköping, då har inte det varit så aktuellt. Jag vill gärna fortsätta ägna mig åt innebandyn men det ska då vara relativt nära med reseavståndet.

På Lillåns hemsida skriver man så här om att Haurami lämnar:

- Harman anslöt i Januari förra året som assisterande tränare till Anton Drake och har under dessa dryga 13 månader arbetat stenhårt för att ta föreningen framåt. Med stort innebandykunnande, hjärta och slit har han betytt mycket för inte bara herrarna utan stora delar av ungdomssidan och hela föreningen.

Lillån fortsätter satsa på unga tränare och ny tränare nästa säsong blir 23-åriga Marcus Saarväli.

- Vi vill tacka Mackan för alla fina säsonger som spelare (och det kanske blir comeback i framtiden, du är fortfarande ung). Mackan kommer nu fullt fokusera på tränarrollen och vi är väldigt positiva och ser fram emot säsongen som kommer! 

Den här artikeln handlar om: