SSL-drömmarna
Foto: Per Wiklund
Coronaviruset

Ska Faluns SSL-dröm gå upp i rök?

ANNONS

Klara seriesegrare sen länge - kan missa chansen att gå upp till SSL: "Tycker inte att det är rimligt"

Det råder fortfarande mycket oklarheter kring hur det blir med de sista matcherna i SSL Dam där Dalen och Warberg är inblandande i en tuff bottenkamp om vem som ska få lämna SSL. Detta efter att alla serier har stängt ner på grund av Coronaviruset, och även kring det kommande SSL-kvalet råder det mycket stora frågetecken kring om det faktiskt blir av i nuläget där förbundet har meddelat att man ska lämna besked kring hur det blir med de kvarvarande SSL-matcherna och SSL-kvalet senast på måndag.

För klara seriesegrarna i allsvenskan östra Falun innebär det här att man får fortsatt gå i osäkerhet kring om SSL-drömmen lever kvar - eller om den helt enkelt går upp i rök.

- Känslan just nu är att man går och väntar på ett beslut som kommer vara väldigt rättvist helt enkelt. Det får man ändå hoppas och tro på att de kommer ta ett väldigt bra beslut gällande klubbar som ska upp och ner och gällande slutspel, säger Faluns tränare Daniel Dalbjer till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Hade man spelat åtta matcher av en serie, då är det bara att stänga ner. Men nu har vi spelat 21 av 22 matcher och jag tycker att alla lag har fått en ärlig chans att visa vad man gått för i allsvenskan.

Allsvenskan Östra
1. Falun - 56 poäng
2. Hammarby - 42 poäng
----------------------
3. Bele Barkarby - 36 poäng
4. Åkersberga - 36 poäng

Men att vi befinner oss i en väldigt unik, och svår, situation råder det ingen tvekan om hos Falun-tränaren.

- Sen kan man prata hur mycket som helst om olika scenarion hit och dit, men det här är något helt unikt som inte har dykt upp i varken hockey, fotboll eller någon annan sport på någon nivå. Jag tycker bara att någonstans ska man försöka göra det ärligt och schysst. Hade man spelat sju eller tolv matcher och att det är en tio-tolv matcher kvar, ja då kanske man kan dra ett streck över saker och ting och börja om men det kan man inte göra när man har spelat 99% av en säsong. Då tycker jag att man måste titta på vilka som ligger i botten av SSL och sen komma fram till en lösning om vilka som ska åka ur och framförallt vilka som ska ta deras platser, det känns som en solklarhet för mig.

Dalbjer förstår också problematiken som finns just i SSL Dam angående Dalen och Warberg som ligger vid nedflyttningsstrecket, men på frågan vad det skulle betyda för hans Falun om man nu skulle göra som i hockeyn och frysa allt så tvekar Dalbjer lite.

- Jag vill inte ens tänka i de tankarna. Vad det skulle betyda för oss.. jag vet inte, jag kan inte tänka i de termerna. Jag tycker att det är så osannolikt att det faktiskt skulle kunna hända och jag tycker inte att det är rimligt. Det är framförallt besvikelsen hos tjejerna då, liksom vissa åker tio mil för att träna en enkel träning. Men att prestera den här typen som vi gjort och inte gå upp, den besvikelsen hos tjejerna det är det man tänker på - och det får inte hända.

- Och det är därför jag hoppas att det kommer ett genomtänkt beslut, och det kanske blir lite rörigt i SSL nästa år. Det kanske blir något lag extra, jag vet inte, men det känns som att man får fixa och rodda och styra upp det och jag är rätt säker att efter den här stora grejen som har hänt så kanske det blir lite annorlunda nästa år.

Att samhället i stort just nu drabbats av stora problem på grund av Coronaviruset har nog ingen missat. Och för landets olika sporter har man tvingats fatta svåra beslut kring sina ligor där innebandyn inte är något undantag. Under intervjun kommer vi också in på det faktum att folk mister jobb, blir allvarligt sjuka med mera på grund av det otäcka Coronaviruset och att sportens beslut kan ses som små i det stora sammanhanget. Dalbjer är också noga med att påpeka att han inte vill låta egoistisk men att när han ser till sitt eget lag och säsongen man har bakom sig så är ett kval, eller en uppflyttning, det enda rimliga.

- Man lider lite med alla inblandade givetvis men framförallt med de som ska ta besluten. Men det är därför det tar lite tid också, för det är inte bara vi som sitter och väntar på besked, så att man hittar en lösning med så få förlorare som möjligt. Nästa säsong och säsongen efter kanske kommer vara lite speciella med tanke på de här åtgärderna, det tror jag nog att de flesta köper vare sig man spelar i SSL eller ligan under. Men var snälla och hitta en lösning där man tar hänsyn till den här säsongen som har spelats - för den har spelats.

Den här artikeln handlar om: