Foto: Salibandyliiga/Juha Käenmäki
Internationellt

Finska legendaren avslutar karriären

ANNONS

Innehar målrekordet i Salibandyliiga och var med och sänkte Sverige i VM-finalen 2010

41-åriga Mikko Kohonen är, precis som sin bror Mika, en stor legend inom finsk innebandy. Han har representerat Finland under fyra VM-mästerskap och har två VM-guld med det finska landslaget. Kohonen har också rekordet för flest antalet spelade matcher i finska Salibandyliiga, och även antalet gjorda mål, och har vunnit finska mästerskapen tre gånger med sin nuvarande klubb SPV. Nu står det dock klart att sagan är över.

För slutspelet i Finland avbröts tidigare på grund av Coronavirusets framfart där SPV ledde kvartsfinalserien mot EräViikinigt med 2-1, och Kohonen har meddelat på sin Instagram att den här säsongen blev hans sista på högstanivån.

- Jag har spelat 555 grundseriematcher och det är det mesta antalet i finsk innebandyhistoria. Det antalet matcher är bra att avsluta min karriär på. Jag har sett allt, skrev Kohonen på sin Instagram.

I landslaget gjorde Mikko Kohonen bland annat 5-1 målet mot Sverige i VM-finalen 2010 inför ett kokande Hartwall på hemmaplan i Finland. Lite senare i höst kommer det också publiceras en bok om forwarden.


Den här artikeln handlar om: