CORONAKRISEN
Foto: Per Wiklund
Coronaviruset

Sju innebandycuper som ställts in - och en som flyttats fram

ANNONS

Flera efterlängtade ungdomsfester uteblir: "Ett ekonomiskt avbräck för oss"

Sedan tidigare har vi berättat om Fair Play Cup som ställer in sin cup med anledning av coronakrisen, och att Göteborg Cup överväger att göra samma sak. Den senaste veckan har samma besked kommit från fler innebandycuper runtom i Sverige.

* Warbergsspelen ställs in. Cupen skulle spelas 27-29 mars för kämpande klasser och 3-5 april för tävlande klasser. ”Warberg Innebandy följer aktivt och kontinuerligt de nationella riktlinjerna gällande spridningen av Convid-19. Vi bevakar folkhälsomyndighetens löpande uppdateringar angående den rådande spridningen i landet, och följer aktivt händelseutvecklingen både nationellt och lokalt och agerar utifrån ansvariga myndigheters rekommendationer”, skriver man på cupens hemsida.

* Mälarenergi Cup ställs in. Cupen i Västerås som samlar tusentals spelare och ledare i knappt 300 lag i både satsande och kämpande klasser. ”Konsekvenserna av en inställd cup är givetvis betydande för en ideell förening. Arbetet har påbörjats med att gå igenom kostnaderna för cupen och frågan om kompensation till anmälda lag som har betalt in avgifterna, kommer föreningen kunna återkomma till när avstämningen är klar. Föreningen ber om tid i denna ansträngande situation”, skriver styrelsen i Västerås Innebandy på sin hemsida.

* Katrineholm Innebandy Cup är inställd. Cupen skulle ha arrangerats 17-19 april. ”Det är ett mycket tråkigt beslut att tvingas fatta. Det blir såklart ett ekonomiskt avbräck för oss. Jag känner störst sorg över att hela festen och gemenskapen uteblir för över 2 000 ungdomsspelare plus ledare och anhöriga, samt över allt jobb cup-gruppen lagt ner förgäves. Det blir såklart också ett avbräck för näringslivet i Katrineholm med uteblivna övernattningar på fullbokade hotell och matgäster på restauranger”, säger ordförande Tomas Larsson på cupens hemsida.

* Ackerscupen som skulle anordnas av Åkersberga IBF 4-5 april för pojkar och flickor födda 07, 08, 09 och 10 ställs in. ”Alla inbetalade cupavgifter kommer att betalas tillbaka inom kort”, skriver man på hemsidan.

* Örebrocupen, som skulle spelas 3-5 april för pojkar och flickor födda mellan 2005 och 2010 med över 200 anmälda lag, ställs in. ”Efter 10 månaders planeringsarbete och förberedelser såg vi alla fram emot den bästa upplagan av Örebrocupen Innebandy hittills. Ett extremt tråkigt, men samtidigt självklart beslut under rådande omständigheter. Varken Örebrocupen Innebandy eller medverkande lag vill riskera att bidra till ökad smittspridning av Coronaviruset”, skriver man på hemsidan.

* Ditec Cup ställs in. Robert Medrala, ordförande i Falkenbergs IBK som arrangerar cupen, säger följande på cupens hemsida: ”Det är alltid ett svårt beslut om man ska ställa in ett evenemang som är så viktig för vår förening. Hälsan och säkerheten för våra spelare, publik och alla som jobbar med tävlingarna är alltid vår högsta prioritet.”

* Hammaröcupen flyttas fram. Nya datum för cupen som arrangeras av Skoghalls IBK är 18-19 april för P09, P08 och F08/09 samt 25-26 april för P10, P11 och F10/11. ”Vi vill verkligen poängtera att vi följer utvecklingen noga och kommer det nya direktiv från ansvariga myndigheter så kommer vi självklart agera utifrån detta”, skriver klubben på hemsidan.

Den här artikeln handlar om: