Coronaviruset
Foto: Per Wiklund
Coronaviruset

Slutspel/kvalspel upp- och nedflyttningar: Detta gäller - serie för serie

ANNONS

Svenska Innebandy Förbundet hoppas fortfarande på att kunna spela slutspel och kvalspel till SSL

Svenska Innebandyförbundet gick under söndagskvällen ut med ny information om vad som gäller angående slutspel/kvalspel och upp- och nedflyttningar i förbundsserierna. Så här skriver de på sin hemsida: 

Från och med den 16 mars är alla Svenska Innebandyförbundets förbundsserier antingen slutspelade eller pausade. Det här gäller – serie för serie.

Svenska Superligan
Föreningen Svenska Superligan (FSSL) och Svenska Innebandyförbundet (SIBF) har gemensamt beslutat att ställa in återstående SSL-matcher från och med den 15 mars 2020.

Vår förhoppning och gemensamma ambition är att grundserien i SSL dam ska spelas klart och att vi ska spela slutspel på både dam- och herrsidan samt att SM-finalen ska spelas som planerat.

Efter FSSL:s möte med SSL-föreningarna har styrelserna i FSSL och SIBF under lördagseftermiddagen den 14 mars gemensamt fattat beslut om att ställa in matcherna i SSL från och med den 15 mars 2020.

Senast måndagen den 23 mars 2020 kommer vi gemensamt att fatta nytt beslut om när de kvarstående matcherna ska spelas samt om och i så fall hur slutspel ska genomföras, vilket tidigast kan ske med start lördagen den 28 mars 2020. Vi följer händelseutvecklingen och kommer fortlöpande kommunicera eventuella beslut.

Video: Var det säsongens sista SSL-mål eller kommer det mera?

Allsvenskan dam
Avslutad.

Allsvenskan herr
Avslutad.

Division 1 herr
Avslutad.

Slutspel SSL
Pausad. Senast den 23 mars 2020 kommer det att fattas ett nytt beslut om när de kvarstående matcherna i SSL dam ska spelas samt om och i så fall hur slutspel ska genomföras, vilket tidigast kan ske med start den 28 mars 2020.

Play off till SSL dam och SSL herr
Pausad. Starten är framflyttad till tidigast helgen 28-29 mars. Nytt beslut senast måndagen den 23 mars.

Play off till Allsvenskan dam
Inställd. Sluttabeller i division 1 och Allsvenskan dam kommer vara kvalificerande för säsongen 2020/21. TU utreder och återkommer torsdagen den 19 mars med vad som gäller upp- och nedflyttning.

Play off till Allsvenskan herr
Inställd. Sluttabeller i division 1 kommer vara kvalificerande för säsongen 2020/21. TU utreder och återkommer torsdagen den 19 mars med vad som gäller upp- och nedflyttning.

Play off till division 1 herr
Inställd. Sluttabeller i division 2 kommer vara kvalificerande för säsongen 2020/21. TU utreder och återkommer torsdagen den 19 mars med vad som gäller upp- och nedflyttning.

Play off Juniorallsvenskan inkl. Innebandyfesten
Inställd. Som en konsekvens av detta ställdes också sista omgången i Juniorallsvenskan in. Svenska Innebandyförbundet har som ambition att finna ett nytt/senare speldatum avseende slutspel (semifinalerna och final/bronsmatch) i DJ18- och P16-SM.




Den här artikeln handlar om: