Coronavisuset

Två Herr1an-spelare misstänks ha Corona men Förbundet vill inte stoppa matchen

ANNONS

IBK Luleå ansökte om att inte behöva spela sista matchen på grund av att man hade två misstänkta Coronafall i laget.

Igår kom beslut från Svenska Innebandyförbundet, att matcher som saknar betydelse för serieplaceringar i förbundsserierna inte behöver spelas. Herr1an-laget IBK Luleå har två spelare som misstänks vara Coronasmittade så därför har man bett om att få ställa in matchen men fått avslag av det av Förbundet eftersom Luleå riskerar att åka ur serien.

- En av de som misstänks vara smittad ville testas, men nekades av sjukvården eftersom han inte tillhör riskgruppen. Så det går ju inte att slå fast att det är corona. Men han och en annan spelare är sängliggande, med vad som är som en rejäl influensa. Det är också flera andra i laget som har lättare symptom. Men förbundet har inte gått med på att ställa in matchen, och vi har blivit tillsagda att vi ska infinna oss där oavsett vad, säger tränare Pär Johansson till NSD.   

Luleå har informerat motståndarna Gimonäs Umeå IF om situationen som svarade med att de inte är välkomna till Umeå. Nu har de båda föreningarna gemensamt tagit beslutet att gå emot Förbundet och inte spela matchen. 

- Nej. Vi har diskuterat saken internt, och vi tycker inte det är okej att matchen spelas, så vi har tagit ett gemensamt beslut om att inte åka. Och även om vi hade gjort det så hade vi inte blivit insläppta, säger Johansson och avslutar med vad han tycker om förbundets agerande:

- Jag tycker att det här är en jätteskandal. Det är helt horribelt, det får bara inte gå till på det här sättet – och vi har sagt åt dem att tänka om, och göra rätt. Men vi har inte fått något gehör.

Den här artikeln handlar om: